Kılıçdaroğlu'nun Twitter'daki ilk iletisi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, genel affın şartlarını Twitter'da açıkladı. Kılıçdaroğlu, Twitter'da genel affın şartının; PKK'nin tümden silahları bırakması olduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 28.08.2010 - 11:27
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroglu, Twitter'da 20 saatte 18 mesaj gönderdi. Twitter'da şu anda yaklaşık 4 bin takipçisi olan CHP Genel Başkanı, "Sevgili Twitter kullanıcıları, bundan sonra programımı ve önemli konuları buradan sizlerle paylaşacağım" dedi.

CHP Genel Başkanı, Twitter'da ilk mesajını 20 saat önce gönderdi. "Bu hesap benim resmi tek Twitter hesabımdır" diyen Kılıçdaroğlu, takipçilerine programları ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

Genel af şartını açıkladı

CHP Genel Başkanı, Twitter'da, genel affın şartını, "Yani, PKK tümden silah bıraktığında çıkarılacak bir genel afta dahi, Öcalan'ın müebbet hapislik hali devam edecektir" diye açıkladı.

Öcalan'aaf söz konusu değil

Genel affın çıkması halinde Öcalan'ın müebbet hapislik halinin devam edeceğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:
"3 Agustos 2002 tarihli pakete göre idam cezaları müebbet ağır hapis cezasına dönüştürülen terör suçluları, ölünceye kadar hapiste kalır.
3 Ağustos 2002'de AB Uyum Paketi'yle idam cezası tümüyle kaldırıldı. Bu pakette Öcalan'ın durumu zamanın hükümeti tarafından netleştirildi.
Genel af PKK'nın tümden kendini tasfiye etmesi halinde sözkonusu olabilir. Bu durumda bile, Abdullah Öcalan için bir af sözkonusu değildir.
Genel af konusunda ne dedik? PKK'nın koşulsuz olarak silah bırakması halinde, toplumsal barış ve huzur için bir genel af düşünülebilir."


Neden hayır

CHP Genel Başkanı, referandumda neden "hayır" dediklerini de şöyle anlattı:
"Neye Hayır? " diyoruz ve "Neden Hayır?" diyoruz broşürlerimizi lütfen okuyun. Dostlarınızla, arkadaşlarınızla, akrabalarınızla paylaşın. Neden Hayır diyoruz? Neye Hayır diyoruz?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler