"Atalay Kanal 7'ye danışmanlık yaptı mı?"

CHP İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ''Sayın Beşir Atalay, milletvekili olmadan önce, Zekeriya Karaman'ın yönetim kurulu başkanı olduğu Kanal 7'ye herhangi bir danışmanlık hizmeti vermiş midir?'' diye sordu.

Yayınlanma: 21.10.2008 - 12:33
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre, RTÜK Başkanı Zahid Akman ve Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'la birlikte, 5 Ocak 1999 tarihinde, ''Nehir Medya Yayıncılık Filmcilik Tanıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketini'' kurduğunu ve ticari faaliyetlerini birlikte sürdürdüklerini söyledi.

Almanya'daki Deniz Feneri davasında mahkeme yargıcının, Karaman ve Akman'ı 'Deniz Feneri' yolsuzluğuna karışmakla suçladığını ve bu kişilerin yolsuzluğun Türkiye'deki asıl failleri olarak gösterdiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Bu şahıslarla ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yürüteceği soruşturmalarda gerekli objektifliği gösterebileceğine inanıyor musunuz?'' diye sordu.

Kılıçdaroğlu, Almanya'da görülen dava sırasında Alman güvenlik makamlarının, yolsuzluk iddialarıyla bağlantılı olarak, Akman hakkında Türk İnterpolüne yaptığı bilgi yardım taleplerine cevap verilmediğini, Türk İnterpolünün işbirliğine yanaşmadığını ileri sürdüğünü ifade ederek, şu soruları yöneltti: ''Bu gelişme, Sayın Beşir Atalay'ın, Sayın Akman ve Sayın Karaman ile geçmişteki ortaklığı nedeniyle tarafsızlığını artık koruyamayacağını göstermez mi? Deniz Feneri Derneğinin, İçişleri Bakanlığının hazırladığı dernekler mevzuatı başlıklı bir kitabın 10 bin adet basımını üstlendiği gazetelerde yazılmıştır. Bu durumda İçişleri Bakanlığı bu dernek karşısında tarafsızlığını koruyabilir mi? Sayın Beşir Atalay, bu görevde olduğu süre içinde, bu soruşturmanın kamuoyu vicdanını tatmin edecek boyutta yürütülmesinin mümkün olmadığını siz de düşünüyor musunuz? Sayın Beşir Atalay milletvekili olmadan önce, Karaman'ın yönetim kurulu başkanı olduğu Kanal 7'ye herhangi bir danışmanlık hizmeti vermiş midir? Vermişse bu hizmeti karşılığında nasıl ve ne kadarlık bir ücret almıştır? Böyle bir ilişki varsa, Atalay'ın Karaman ve Akman karşısında tarafsızlığını koruyabileceğine inanıyor musunuz?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler