Sonbahar geliyor

Bunu şimdi söylemek istemezdik ama yazın bittiğini markaların art arda çıkan sonbahar-kış koleksiyonlarından anlayabiliyoruz. Bu kış tabii ki retro akım peşimizi bırakmayacak. Hem de bu kez 50'ler, 60'lar, 70'ler bir aradalar. Etek boyları uzadı, pantolonlar genişledi, beller inceldi. Sezonun büyük yeniliği ise derinin yeniden doğuşu.

Yayınlanma: 29.08.2010 - 07:13
Abone Ol google-news

2010-2011 koleksiyonları görücüye çıktı bile. Paltoların belleri kuşaklanıyor, deri ceket ve montlar mezardan çıkıyor, zamansız bir klasik olan devetüyü mantolar geri dönüyor. İşin doğrusu, hani o yıllardır etkisinden kurtulamadığımız retro akım var ya devam ediyor. 50’li, 60’lı ve 70’li yılların karakteristik detaylarının tamamı bu yıl yeni yorumlarla buluşacak. Siyah sigaret pantolonlar, kalem etekler, minik tüvit ceketler, omuzda taşınan küçük hırkalar, zarif el çantalarıyla kendini gösteriyor. 60’lı yılları yansıtan temiz ve minimal siluet, devetüyü mantolar, tunik elbiseler, uzun etekler, kalın topuklu çizmeler ve omuzdan askılı çantalar gardıroplarınızdan çıkarmayıp sadık kalmış olsanız da, vedalaşıp atmış olsanız da geri dönüyor. Öte yandan, bu yıl deri de altın çağını yaşıyor. Sadece manto ve ceketlerde kullanılmaktan çıkıp, günlük giyimde de yer almaya başlayacak deri. Eylül ayına çok yaklaşmışken, biz de markaların yeni sezon koleksiyonlarına bir göz atalım dedik. İşte size birkaç ipucu...
 

Devetüyü geri dönerse

Beymen, yeni koleksiyonunu minimal detaylar üzerine kurmuş. Kadınları ofisten kokteyllere, iş yemeklerinden hafta sonu brunch’larına götürürken hep detaylardan yararlanıyor. Sezonda süren deri hâkimiyetini de görebildiğimiz koleksiyonda ceketler de farklı kumaş ve formlarla yerlerini almış. Renk olarak ise siyah, beyaz ve grilerin yanına sezonun belirleyici rengi devetüyü, petrol mavisi, bej, acı kahve ve ekruları eklemiş.
 

70'lerin hâkimiyeti

Koton Sonbahar/Kış 2010-2011 koleksiyonu, 1950, 60 ve 70’li yılların yalın hatlarından ilham alıyor. Markanın yeni sezonunda yünlüler ve derilerle işlenmiş diz altı kloş etekler, yüksek belli, paçaya doğru açılan ve yerlere kadar uzanan 70’lerin pantolonları yer alıyor. Devetüyü, belden bağlamalı paltolar, yünlü pelerinler, koyun tüyü pilot montları, kürk yelek ve montlar ve kalın triko hırkalar ise, bu kış sezonunda çok gözde. Renklerde sezonun yenisi devetüyü, kestane, tütün ve sütlü kahve tonları hâkim. Gri, krema ve hâki ile kombinlenen bu toprak renkleri yeni sezonun olmazsa olmazları arasında.
 

Rahatlık ön planda

Stefanel, her zamanki gibi trikoları ön plana çıkarıyor. Ancak tarz olarak androjenliği seçmiş. Maskülen gardıroplardan alınan parçalarla feminenliği birleştiriyor. Trikolardaki katmanlar akıcı bir siluet oluşturarak kadının çekiciliğini ortaya çıkarıyor. Kazaklarda tunik rahatlığının olduğu koleksiyonda, pantolon detayları eşofmanlardan ilham alarak dağınık olmayan bir şehir şıklığı yaratıyor. Özgür ruhlu gezgin stili koleksiyona taze bir soluk katıyor. İpek ve deri detaylarla yumuşak materyallerin beraber kullanımı lüks görünümün elde edilmesini sağlıyor.
 

Derinin yükselişi

Gri, kahve, bej, yeşil, fuşya, mor ve mavi tonlarının hâkim olduğu Fabrika 2010-11 Sonbahar-Kış Kadın Koleksiyonu Banu Bornovalı imzalı. Koleksiyonda yılın en can alıcı materyali derinin hâkimiyeti var. Deri patch’li etek, yelek ve elbiseler, deri pantolonlar koleksiyonun başı çeken parçalarından. Derinin yanında bir de kürk ve de metal aksesuvarlar var. Kürklerde gri ve siyahın ağırlığı fark ediliyor. Bununla birlikte, ipek-yün karışımlı tulumlar, düşük ağlı, bol ve sigaret pantolonlar, tafta etek ve elbiseler, 80’li yıllardan esinlenen vatkalı üstler, degaje yaka trikolar, kalın hırkalar Fabrika’nın 2010-11 Sonbahar-Kış Kadın Koleksiyonu’nun öne çıkanları arasında yer alıyor.

Kürk, deri ve metalin hâkimiyeti

NetWork 2010/2011 Sonbahar Kış Kadın Koleksiyonu güçlü bir kadın portresi çiziyor. Ünlü moda tasarımcısı Arzu Kaprol'un hazırladığı koleksiyonda, ceketler, mantolar, trençkotlar ve elbiseler yepyeni kol formları ve detaylarıyla öne çıkıyor. Yine deri, kürk ve metal materyaller tamamlayıcı olarak kullanılmış. Demonte edilebilir kürk yakalar, deri biye detayları, metal düğme ve zincirler ise dikkat çekici.

Sigaret, bol paça, yüksek bel, düşük bel ve slim fit pantolon modelleri ise metal düğmelerin, zincir ve troklarların detaylandırdığı bluz, triko ve gömleklerle kombinleniyor. Deri elbise ve eteklerde baskılı süetler ve desenli deriler kullanılıyor.
 

Erkeksi görünümle kadınsı birleşiyor

Mango, yeni koleksiyonunda “British country style”ın klasiklerine taze bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Trençkotlar, kruvaze ceketler ve üste tam oturan paltolar; el yapımı görüntüsü veren kalın trikolar koleksiyonda öne çıkıyor. Mango, 70’li yılların tarzına yeni bir can verdiği koleksiyonunda androjen duruşu vurguluyor. Tweed, fitilli kadife ve deri gibi dokulara saf ipek ve yaldız dokunuşları ekleyerek klasiklere yeni bir yorum kazandırıyor. Böylece erkeksi olanla kadınsı olan arasında bir kontrast ortaya çıkıyor. 70’li yılların vurgulandığı bir koleksiyonda oranların değişmesi kaçınılmaz. Dökümlü bluzlar daha yapılı paltolarla karıştırılarak bel kısmı vurgulanıyor, etekler daha da uzatılıyor ve pantolonlar genişliyor. Renklerde yine devetüyü ön planda.
 

Baştan aşağı jean giyin

Mavi 2010 Sonbahar-Kış Koleksiyonu; tutkulu, hareketli ve Mavi’ye özgü Akdenizli tasarımlarla yeni sezonu açıyor. Vücuda oturan blue jean’lerin başrolde olduğu koleksiyonda baştan aşağı jean giyinme modasına yeniden paye veriliyor. Bu sezon Mavi'de kat kat giyinmek, mont ve ceket yerine hırkayla sokağa çıkmak vurgulanıyor. Vücuda tamamen oturmayan düz kesimler, ekose gömlek elbiseler, sweat-shirt kumaşından kesikli ve örgülü tunikler dikkat çekiyor. Etek ve elbiselerin boyları da uzamış.
 

Vero Moda

Vero Moda da yeni koleksiyonunda klasikleri yeniden yorumluyor. Elbise, bluz ve üstlerde omuzlar hacim kazanıyor, angota, tweed, şifon gibi malzemeler ön plana çıkıyor. Örgüler ve kıvrımlar kullanılarak kadınsı, gösterişli ve askeri bir tarz yakalayan koleksiyon, hâki, gri ve devetüyü renklerine ağırlık vermiş.

Erkeklere yeni siluet

NetWork 2010/2011 Sonbahar Kış Erkek Koleksiyonu Mehmet Acar’ın imzasını taşıyor. Koleksiyonda, yün, yün-ipek, koton ve karışımlı kumaşlarda tek ceketler, pantolonlar, desenli kadife ceketler ve takım elbiseler ön planda. Sezonun en öne çıkan parçaları trençkotlar, kaban tarzında ceketler ve hacimli trikolar. Deri detayları kadınlara olduğu kadar erkeklere de hâkim. Gömlek ve trikolar yeni sezonda deri detaylarla yorumlanırken, çift düğmeli ceketler ve takım elbiseler polo yaka triko ya da smart casual gömleklerle kombinleniyor. Geniş yakalı dar ceketler ve bol kesimli pantolonlar koleksiyonun siluetini oluşturuyor.
 

Rahat ve canlı bir görünüm

Ermenegildo Zegna’nın yeni koleksiyonunda takım elbiseler, vücut şeklini vurgulayacak şekilde tasarlanmış. Tek renkli tasarımlar, flanel kumaşlar, önü cepli ceketler ön plana çıkıyor. Çeşitli malzemelerin karışımlarının dikkat çektiği koleksiyonda kaşmir, mikrofiber, koyun postundan ve kuzu derisinden paltolar kullanılmış. Yenilikçilikle gelenek harmanlanıyor ve “çift taraflı” kumaşlarla rahat, canlı bir görünüm sağlanmış. Renkler ise doğaya göre yorumlanmış Zegna’da. Mavi, yeşil ve grilerin hâkimiyeti öne çıkıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler