İspanyolların yüzde 48'i Türkiye'yi istemiyor

İspanyollar, Türkleri Avrupa Birliği'nde görmek istemiyor. Avrupa Birliği'ne girmeden önceki dönemde büyük sıkıntılar çeken İspanya'da yapılan bir ankete göre, katılımcıların yüzde 43'ü Türkiye'nin üyeliğini desteklerken, yüzde 48'i buna karşı çıkıyor.

Yayınlanma: 21.10.2008 - 14:33
Abone Ol google-news

İspanya'da aşırı sol görüşlü "Alternativas Vakfı" tarafından açıklanan bir anketin sonucunda, ilk defa Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olan İspanyolların oranının, destekleyenlerden fazla çıktığı görüldü.

AB'den sorumlu Devlet Bakanı Diego Lopez Garrido ve ana muhalefeteki Halk Partisi'nden (PP) milletvekili olan Meclis AB Karma Komisyonu Başkanı Miguel Arias Canete'nin de bulunduğu basın toplantısında tanıtılan anket sonuçlarına göre İspanyolların yüzde 48'i Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkıyor. Ankete katılanların yüzde 43'ü Türkiye'nin üyeliğine olumlu bakarken, yüzde 9'u da "bilmiyorum" cevabını verdi.

Türkiye'nin AB üyeliğine tam destek veren ve halk olarak da bunu destekleyen İspanya'da ilk defa böyle bir sonuç çıkması şaşırttı. 2 bin 300 İspanyolun katıldığı ankette genel olarak AB'nin genişlemesi gerektiği belirtilirken, yüzde 60'ın üzerinde çoğunluk Hırvatistan ve Ukrayna'nın AB üyesi olmasını savundu.

İspanyollar 2010 yılında AB dönem başkanlığının İspanya'ya geçtiği sırada önceliğin eğitim, iklim değişikliği ve enerji konularına verilmesini istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler