İspanya'da muhalefet diyor

İspanya'da yapılan bir kamuoyu yoklamasının sonuçlarına göre, bugün seçim olması halinde muhalefetteki Halk Partisi'nin (PP) rahat bir şekilde kazanacağı savunuldu.

Yayınlanma: 01.09.2010 - 10:38
Abone Ol google-news

İktidardaki Sosyalist İşçi Partisi'ne (PSOE) yakınlığıyla bilinen Cadena Ser radyosunun yayımladığı kamuoyu yoklamasında, genel seçim olması halinde PP'nin yüzde 44,5, PSOE'nin ise yüzde 36,5 oranında oy alacağı belirtildi.

Anket sonucunda, her iki parti liderinin de ciddi oranda prestij kaybına uğradığına dikkat çekildi.

Kamuoyu yoklamasına göre, İspanyolların yüzde 65'i, normal şartlarda 2012 ilkbaharında yapılması gereken genel seçimlerde PSOE lideri olan Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun yeniden aday olmaması gerektiğini savunuyor. Yüzde 73'ü de, PP lideri Mariano Rajoy'un partisi adına başbakan adayı olmaması gerektiğini dile getiriyor.

Ankette ayrıca, işsizlik yüzde 74'lük oranla İspanyolların en büyük sorunu olarak görülüyor, bunu yüzde 58 ile ekonomik sorunlar izliyor. İspanyolların yüzde 37'si gelecek aylarda ekonominin düzeleceğine inanırken, yüzde 57'lik oran ekonominin aynı kalacağını veya daha kötüye gideceğini belirtiyor.

Terörizmin ise İspanyolları en az endişelendiren konulardan biri olduğu kaydediliyor.
Öte yandan PSOE, 2011 yılı bütçesi için mecliste kendisine destek bulmaya çalışırken, şu anda hiçbir partinin bütçeye onay vermeyeceği yorumları yapılıyor.

İspanyol basınında, PSOE'nin mecliste bütçeyi onaylatmak için desteğine ihtiyaç duyduğu küçük siyasi partilerden Bask Milliyetçi Partisi (PNV) ve Katalonya Yönelim ve Birlik Partisi'nin (CIU) şimdiden olumsuz yanıt verdiği, hatta 2011 yılı için erken seçim istedikleri iddia ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler