CHP'li İl Başkanı'ndan suç duyurusu

CHP Gaziantep İl Başkanı Hasan Öztürkmen, işadamı N.U. ve Şehitkamil 1. Tapu Sicil Müdürlüğü'nde görev yapan M.S. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 21.10.2008 - 18:20
Abone Ol google-news

CHP Gaziantep İl Başkanı Hasan Öztürkmen, İskenderunlu işadamı N.U. ve Şehitkamil 1. Tapu Sicil Müdürlüğü'nde görev yapan M.S. hakkında suç duyurusunda bulundu.
Öztürkmen, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'na ''gerçeğe aykırı resmi evrak düzenlemek, kamu kurumunu araç olarak kullanarak kamu kurumunun zararına yol açmak, resmi bir belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştirmek ve resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyanda bulunmak'' suçlamasıyla dilekçe verdi.

Dilekçesinde, olayın bir süre önce yazılı ve görsel basına da yansıdığını belirten Öztürkmen, Şehitkamil ilçesinde Güvenevler mahallesi 3554 ada 313 parselde kayıtlı taşınmazın mirasçılar tarafından metrekaresi 125 YTL bedelle İskenderunlu işadamı N.U.'ya satıldığını öne sürdü.

İşadamının satın aldığı bu arsanın paydaşlarının, payları karşılığı olan paraları, bir banka şubesine her bir paydaş adına ayrı hesap açtırmak ve hesap cüzdanı çıkarmak suretiyle yatırdığı, tapu memurunu da bankaya getirerek resmi belgeyi orada düzenlettirdiği ifade edilen dilekçede, şunlar kaydedildi:

''Tüm mirasçılara ödenen gerçek miktar toplam olarak 14 milyon 990 bin YTL olmasına karşın tapuda düzenlenen resmi senette 84 milyon YTL olarak gösterilmiştir. Böylece kamunun zararına yol açılmıştır. Zira hemen 2 gün sonra işadamı bu taşınmazı satmıştır. Satış bedeli ise 87 milyon 500 bin YTL'dir. Kamu, aradaki fark olan ortalama 69 milyon YTL'nin vergi gelirinden mahrum edilmiştir ve bir kamu görevlisine resmi belge düzenlerken yalan beyanda bulunulmuştur.
Tapu memuru M.S. de gerçeğe aykırı olduğunu bilerek böyle bir belgeyi düzenlemiş ve kamu kurumu araç olarak kullanılarak kamu kurum ve kuruluşlarının zararına, nitelikli dolandırıcılık yapılmıştır. Kamu aleyhine işlemler yaparak kamuyu dolandıranlar hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak kamu dava ya da davalarının açılmasını arzederim.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler