Sanatçı ve yazarlardan 'hayır' kampanyası

Sanatçı, yazar, tiyatro oyuncusu, bilim insanının bulunduğu çok sayıda aydın, 12 Eylül Anayasa referandumu için "Henüz Vakit Varken Hayır" adlı imza kampanyasını başlattı.

Yayınlanma: 03.09.2010 - 07:22
Abone Ol google-news

Beyoğlu’nda dün düzenlenen basın açıklamasında sanatçı, yazar ve aydınlar adına ortak bildiriyi okuyan grup sözcüsü Hüseyin Haydar, 12 Eylül 2010’un Türkiye’nin kader günü olduğunu belirterek “Türkiye ya zulme boyun eğecek ya da başkaldıracaktır. ‘Hayır!’ demek bir başkaldırıdır. Türkiye ya uçuruma AKP ile ABD’nin birlikte hazırladığı anayasa, bir sivil darbe anayasasıdır” dedi. Evet diyenlerin Amerika tarafından kontrol edildiği, emparyalizm ile işbirliği yaptıkları belirtilen bildiride özetle şunlara yer verildi: “Hayır diyenler ise 12 Mart ve 12 Eylül darbelerinin gerçek mağdurlarıdır. Kimdir onlar? CHP, DSP, İP, TKP, EMEP, ÖDP, DİSK ve MHP İle DP’nin geniş ölçüde antiemperyalist, yurtsever kesimleri. Yine işçi sendikalarının ve demokratik kitle örgütlerinin ezici çoğunluğu hayır diyor. Hayırcı grubun ortak özelliği, Amerika tarafından kontrol edilemiyor olmalarıdır... Biz yazar ve sanatçılar, AKP’ye de anayasasına da ‘hayır’ diyor, bütün yurtseverleri, uçurumdan önce son çıkışa yönelmeye, ‘Henüz vakit varken, hayır!’ demeye çağırıyoruz.”

Çağrı yapan imzacılar arasında Oktay Akbal, Tarık Akan, Esin Afşar, Rutkay Aziz, Muzaffer Akyol, Alper Akçam, Feridun Andaç, Yetkin Aröz, Hayati Asılyazıcı, Ataol Behramoğlu, Bedri Baykam, Cengiz Bektaş, Nihat Behram, Cahit Berktay, Muazzez İlmiye Çığ, Yılmaz Gruda, Muzaffer İzgü, Arif Keskiner, Levent Kırca, Fikret Otyam, Filiz Otyam, Ahmet Say, Ferhan Şensoy, Afşar Timuçin, Öner Yağcı, Nejat Yavaşoğulları, Haşmet Zeybek de yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon