Fransa ve Portekiz dışında sürpriz yok

Polonya ve Ukrayna'nın 2012 yılında ortaklaşa düzenleyeceği 14. Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerinde ilk maçlarda Fransa ve Portekiz dışındaki favoriler galip geldi. Fransa, sahasında Belarus'a 1-0 yenilirken, Portekiz de evinde Kıbrıs Rum kesimi ile 4-4 berabere kaldı.

Yayınlanma: 04.09.2010 - 13:31
Abone Ol google-news

Kazakistan'ı deplasmanda 3-0'lık skorla geçen Türkiye'nin de yer aldığı A Grubu ekiplerinden Belçika evinde Almanya'ya 1-0 yenildi.

Almanya'nın golünü 51. dakikada Miroslav Klose attı. 56 yıldır Almanya'yı yenemeyen Belçika, bu seriye yine son veremedi. Brüksel'de oynanan ve 42 bin kişinin izlediği maçta 10 bin Alman taraftar da tribündeki yerini aldı.

Karşılaşmaya ev sahibi Belçika, Logan Bailly, Toby Alderweireld, Daniel Van Buyten, Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, Marouane Fellaini, Timmy Simons, Jan Vertonghen, Moussa Dembele, Romelu Lukaku ve Eden Hazard'dan oluşan 11'le başladı. 2010 Dünya Kupası'nda 3. olan kadrosunu koruyan Almanya ise Manuel Neuer, Philipp Lahm, Per Mertesacker, Holger Badstuber, Marcell Jansen, Sami Khedira, Bastian Schweinsteiger, Thomas Müller, Mesut Özil, Lukas Podolski ve Miroslav Klose 11'iyle sahaya çıktı.

Türkiye'nin averajla lider olduğu grupta, Almanya 2. sırada bulunuyor.
 

Fransa'da kötü gidiş sürüyor

Dünya Kupası'nda gruplardan çıkamayan Fransa'da kötü gidiş Avrupa Şampiyonası elemelerinde de sürdü.

D Grubu'nda evinde Belarus'u ağırlayan Fransa, 86. dakikada Sergei Kislyak'ın golüne boyun eğdi ve elemelere 1-0'lık mağlubiyetle oldu.

Portekiz de evinde karşılaştığı Kıbrıs Rum kesimi ile 4-4 berabere kaldı. Portekiz'in gollerini Almeida (Dk. 8), Raul Meireles (Dk. 29), Danny (Dk. 50), Fernandes (Dk. 60), Kıbrıs Rum kesiminin gollerini de Aloneftis (Dk. 3), Konstantinou (Dk. 11), Okkas (Dk. 57), Avraam (Dk. 89) attı. Portekiz'de Beşiktaşlı Quaresma 90 dakika forma giydi.

Son Dünya Kupası'nın sahibi İspanya, deplasmanda Liechtenstein'ı 4-0'lık skorla rahat geçti. Türk hakem Bülent Yıldırım'ın yönettiği maçta İspanya'nın gollerini Fernando Torres (Dk. 18 ve 54) David Villa (Dk 26) ve David Silva (Dk. 62) kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler