Çarkın'dan katliam itirafı

Susurluk sanıklarından Ayhan Çarkın, katıldığı televizyon programında "terörle mücadele" kapsamında bin kişiyi öldürdüğünü söyledi. Çarkın, Susurluk kazasının Ergenekon'u aydınlatan bir 'lamba' olduğunu iddia ederek, "Kullanıldığımızı kazanın olduğu sırada fark ettik ama hep sustuk" dedi.

Yayınlanma: 22.10.2008 - 07:24
Abone Ol google-news

Susurluk sanıklarından eski Özel Harekâtçı Ayhan Çarkın, Susurluk kazasının Ergenekonu aydınlatan lamba olduğunu iddia ederek Terörle mücadele sırasında bin kişi öldürmüş olabilirimdedi. Çarkın, Abdullah Çatlının da Ergenekon örgütü tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

Star TVde yayımlanan Arena programında Uğur Dündarın sorularını yanıtlayan Ayhan Çarkın, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Uğur Dündar için de ölüm emri verildiğini, ancak Çatlının buna karşı çıktığını açıklayan Çarkın, öldürdüğü kişilerin kimlikleri hakkında bilgi vermedi. Çarkın, Dündar için de ölüm emri verildi. Ama Abdullah Çatlı, Uğur Dündar vatanını severdiyerek bu suikasta karşı çıktı. Yani Dündarı Allah korudu. Suikast emrini veren de bir siyasetçiydidiye konuştu. Çarkın, Çatlının sonunu Ergenekon mu hazırladı?” sorusuna da Evet. Çatlının mert bir insan olduğunu anladılar ve onu öldürdüler. Büyük bir açık yüreklilikle kullanıldığımızı da itiraf ediyorum. Kullanıldığımızı, kazanın olduğu sırada fark ettik ama hep sustukyanıtını verdi.

Özel Harekâtçı Çarkın, meslektaşlarına da Gözlerini açsınlar ve Genelkurmay Başkanlığının ve sivil unsurların dik duruşunu izlesinler. Türkiye Cumhuriyetini savunacak zihniyetin karşılarında durduklarına inansınlar. Başkalarının sözlerine alet olmasınlaruyarısında bulundu. Kullanıldıklarını çok geç gördüklerini anlatan Çarkın, O zaman fark ettim. Kamyon çarptığı anda gördümdedi. Ergenekon örgütüne ilişkin de iddialarda bulunan Çarkın, PKKnin de Ergenekonun bir kolu olduğunu öne sürdü. Çarkın, kaçırılan ve öldürüldüğü öne sürülen MİT çalışan Tarık Ümitin de halen yaşadığını söyledi.

Çarkın, öldürülen Susurluk davası hükümlülerinden Oğuz Yorulmazın annesi Nurhan Yorulmazın, oğlunun öldürülmeden önce kendisine söylediği Yaklaşık 100 kişiyi öldürdüklerini itiraf ettiğiaçıklamasını da doğruladı. Özel Harekât eski polisi Oğuz Yorulmazın annesi Nurhan Yorulmaz bir süre önce benzer açıklamalarda bulunmuş, oğlu Oğuz Yorulmazın devlet tarafından kullanıldığını söylemişti. Anne Yorulmaz, Devlet tüm faili meçhul cinayetleri oğlum ve arkadaşlarına işletti. Ergenekonda sadece paşalar değil siyasetçiler de var. Ben evladımı devlete memur verdim, çeteci vermedim. Ortalama 93-94 kişiyi öldürmüşlerdemişti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Çarkının, geçmişte terörle mücadele adı altında çok sayıda insanın öldürülmesine ilişkin açıklamaları üzerine soruşturma başlattı. Programın bant kayıtlarının temin edilmesi amacıyla RTÜK’e yazı gönderildi. Bantların incelenmesi sonucunda, Çarkın ile Dündarın ifadelerine başvurulabileceği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler