Hanefi Avcı'ya yalanlama

Eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın yazdığı ''Haliç'te Yaşayan Simonlar. Dün Devlet, Bugün Cemaat'' adlı kitapta ismi geçen İrfan Erbarıştıran, kendisiyle ilgili kitapta anlatılanların bir çoğunun doğru olmadığını, Avcı'dan davacı olacağını bildirdi.

Yayınlanma: 06.09.2010 - 14:55
Abone Ol google-news

İzmir'in Balçova ilçesindeki evinde basın mensuplarına açıklama yapan İrfan Erbarıştıran, geçen yıl aralık ayında dolandırıcılık iddiasıyla düzenlenen operasyonda kendisinin da aralarında bulunduğu 5 kişinin gözaltına alındığını anlattı.

Erbarıştıran, Emniyet Genel Müdür yardımcıları Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcü'nün de ifadelerine başvurulduğunu, kendisinin tutuklanarak yaklaşık 9 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildiğini söyledi.

Olayla ilgili hakkında açılan davanın halen sürdüğünü belirten Erbarıştıran, Avcı'nın, yazdığı kitapta kendisi ile ilgili anlattıklarının bir çoğunun doğru olmadığını savunarak şöyle dedi:
''Ben devlet adına istihbarat elemanı olarak çalıştım, doğrudur. Barış Eser kod adını kullandım. Avcı kitabında, benim kod ismimi yazmış. Bu nasıl devlet adamlığıdır, anlamadım. İzmir'de Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcü'nün de ifadelerinin alındığı operasyonla ilgili Avcı'nın kitapta anlattıklarının büyük kısmı doğru değildir. Kitabında, bizim gözaltına alındığımız operasyonu, Fethullah Gülen Cemaati ile ilişkilendiriyor. Kesinlikle doğru değil. Soruşturmayı yürüten özel yetkili cumhuriyet savcısının gece katibeyle birlikte gelip ifade aldığını söylüyor. Oysa, cumhuriyet savcısı benim ifademi öğleden sonra saat 16.00 sıralarında almaya başladı ve ertesi gün saat 09.00'da tamamladı.''

Erbarıştıran, Hanefi Avcı hakkında davacı olacağını bildirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler