Sağlık turizminin ABD yüzü 'Dr. Öz' olacak

Dünyada kalp alanında önde gelen doktorlar arasında bulunan Mehmet Öz, TUHETO ile birlikte deniz, kum, güneş tatilinin yanı sıra sağlık alanında da turist çekmeye çalışan Türkiye'deki sağlık tesislerinin Amerika'daki tanıtım yüzü olacak.

Yayınlanma: 12.09.2010 - 11:27
Abone Ol google-news

Dünyaca ünlü kalp doktoru Mehmet Öz, sağlık turizmi alanında tesis ve hizmet konusunda yatırımlarını sürekli olarak artıran Türkiye’nin Amerika'daki sağlık turizmi  tanıtım yüzü olacak.

Habertürk'ten Ünsal Ereke'nin haberine göre Doktor Öz, Türkiye'yi bir sağlık ve medikal turizm destinasyonu haline getirmek için yurtdışı tanıtım faaliyetlerini üstlenmek amacıyla kurulan Türkiye  Sağlık Turizm Organizasyonu (TUHETO) ile kasımda yapılacak ortak organizasyonla  Türkiye’deki sağlık tesislerini ve olanaklarını tanıtacak.

 

"Sağlıkta Türkiye'yi daha çok tanıtacağız"

TUHETO Genel Sekreteri Mustafa Tacar, Mehmet Öz ile kasım ayında Türkiye’deki sağlık tesislerini tanıtmak üzere ABD’de bir tanıtım aktivitesi düzenleyeceklerini söyledi. Mustafa Tacar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kendisiyle Amerika’da tanıtım amaçlı neler yapabileceğimizi konuştuk. Ekim ayında  Amerika’ya giderek bu çalışmaları netleştireceğiz. Kasım ayının sonuna doğru ise Amerika’da Mehmet Öz ile birlikte Türkiye’deki sağlık tesislerinin tanıtımını yapacağız.  Bu birliktelik aynı zamanda Türk turizmine de katkı sağlayacak. Buradaki insanlar Türkiye’de böyle tesislerin olduğunu bilmiyorlar. Sağlık tesislerimizi tanıtarak ülkemize önemli oranda girdi sağlayacağız.”


Operasyon geçiren turist tatili de Türkiye'de yapıyor

Yabancıların öncelikle termal daha sonra ise göz ile plastik cerrahi operasyonları için Türkiye’ye geldiklerini ifade eden Tacar, hastanelerde operasyon geçiren turistin  tedavisi için yine Türkiye’deki otelleri tercih ettiğini, bunun da turizme önemli ölçüde  getiri sağladığını belirtti. Tanıtım amacıyla ziyaret ettikleri ülkelerde Türkiye’deki sağlık turizmiyle ilgilenen hastane, konaklama tesislerini tanıttıklarını anlatan Mustafa Tacar, asıl amaçlarının bu konuda çok fazla turist ve turizm girdisi sağlayan İtalya, Fransa gibi ülkelere giden sağlık turistini Türkiye’ye çekmek olduğunu söyledi.
 

40 Dubaili termal otelde 1.5 ay geçirdi

Geçen ay kilo problemi olan 40 kişilik Dubaili bir heyetin 1.5 ay boyunca 5 yıldızlı Afyon Korel Termal Otel’de kaldığını anlatan Tacar, Kazakistan’dan sağlık turizmi anlamında birçok turistin yurtdışına çıktığını belirterek, “Gelecek yıl Türkiye’ye gelen Kazak  turistlerin konakladıkları otellerde göz taramalarını ücretsiz yaparak tanıtım  üstleneceğiz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler