Yurt genelindeki kazalarda 18 kişi öldü

İstanbul, Ankara, Rize ve Gaziantep'te meydana gelen kazalarda 18 kişi hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 12.09.2010 - 14:20
Abone Ol google-news

Başakşehir'den Küçükçekmece Altınşehir yönüne giden 34 M 5384 plakalı yolcu minibüsü ile Adem Cildan'ın kullandığı 34 GC 0053 plakalı su tankeri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi önünde çarpıştı.

Kazada minibüste bulunan yolculardan 5'i olay yerinde, 4'ü ise hastanelere kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 11 kişi ise çevredeki hastanelere kaldırıldı.
Kazayı duyarak olay yerine gelen yolcu yakınları sinir krizi geçirirken, polis ekipleri yola savrulan çanta ve bazı özel eşyaları koruma altına aldı.

Polis yetkilileri kimlik belirleme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydettiler.

Bu arada kazanın görgü tanıklarında güvenlik görevlisi Mustafa Demirtaş, minibüs ve tankerin çok hızlı olduğunu ifade ederek, çarpışmanın ardından minibüsün üst tarafının koptuğunu, müşterilerin yola savrulduğunu söyledi.

 

Gaziantep: 2 ölü

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, oy kullanmaya giden ailenin bulunduğu otomobil şarampole devrildi. Kazada anne ve çocuğu öldü, baba ağır yaralandı.

Bayram tatili için gittikleri Hatay'dan Gaziantep'e oy kullanmak için yola çıkan Ömer Dönmez yönetimindeki 31 TK 895 plakalı otomobil, Nurdağı-Gaziantep otoyolunun 40. kilometresinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine bariyerlere çarparak şarampole yuvarlandı.

Eşi Yeliz Dönmez (27) ve çocuğu Miraç Batuhan Dönmez'in (2) öldüğü kazada, sürücü Ömer Dönmez ağır yaralandı.

Yaralı sürücü Nurdağı'ndaki ilk tedavisinin ardından Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesine sevk edildi. Ömer Dönmez'in Gaziantep'te vergi denetçisi olduğu ve TRT Genel Müdürlüğüne tayininin çıktığı ve oy kullandıktan sonra Pazartesi sabahı yeni görev yerine gideceği öğrenildi.


Rize: 4 ölü

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde ise, minibüsle Zil Kale'den ilçe merkezine gelen seçim güvenliği için devriye görevi yapan jandarma ekipleri, Ortan Köprüsü mevkisinde fren sesi duydu.

Bunun üzerine duran jandarma ekipleri, hemen arkalarından gelen 53 FD 886 plakalı otomobilin yaklaşık 4 metre yükseklikten Büyük Dere'ye yuvarlandığını fark etti.
Ekipler, dere yatağına inerek otomobildeki 3'ü çocuk, 1'i kadın 4 kişiyi ters dönen otomobilden yaralı çıkarmayı başardı. Yaralılar, ambulanslarla Rize'deki hastanelere kaldırıldı.

2'si erkek, 2'si kadın 4 kişi ise otomobilde sıkışarak hayatını kaybetti. Cesetler, AKUT ve jandarma ekiplerince yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından çıkarıldı.
Ölü ve yaralıların kimliklerinin belirlenmesine çalışıldığı bildirildi.

 

Ankara: 3 ölü

Çamlıdere'den Ankara'ya giden Halil Yılmaz yönetimindeki 06 HAY 81 plakalı otomobil, D-750 karayolunun 13. kilometresinde şarampole yuvarlandı.

Üstün Yılmaz, Sırma Yılmaz ve Ayşe Yılmaz öldü, yaralanan sürücü Halil Yılmaz ile Muhammet Yılmaz hastaneye kaldırıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler