Brezilya'dan kriz önlemleri

Brezilya hükümeti, küresel krizin zararlarını sınırlayabilmek için iki devlet bankasına özel mali kuruluşlardan hisse satın alabilme izni verdi. Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva da Brezilya Merkez Bankası'nın dünya genelinde diğer merkez bankalarıyla döviz değiş tokuşuna izin veren önlemi onayladı.

Yayınlanma: 23.10.2008 - 08:48
Abone Ol google-news

Brezilya'da Maliye Bakanı Guido Mantega, yaptığı açıklamada, The Banco do Brasil ve Caixa Economica Federal bankalarının, yardıma ihtiyaç duyan diğer bankalardan, sigorta şirketlerinden ve diğer özel kuruluşlardan hisse satın alabileceğini söyledi.

Mantega, düzenlemeyle özel kuruluşlara, likidite imkanları tanımak ve daha fazla alternatif kaynak vermek istediklerini ifade etti.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva da Brezilya Merkez Bankası'nın dünya genelinde diğer merkez bankalarıyla döviz değiş tokuşuna izin veren önlemi onayladı.

Merkez Bankası Başkanı Henrique Meirelles, bunun sadece koruyucu bir önlem olduğunu, şu an için ihtiyaç olmadığını fakat bunun kullanılabilecek bir enstrüman olduğunu söyledi. Meirelles, Brezilya'nın krizin başladığı günden bu yana para biriminin değerini korumak için 23 milyar dolar harcandığını belirtti.

Ayrıca ilk kez bir yönetici, Brezilya'da rezervlerden 200 milyar dolardan fazla kullandığını da ifade etmiş oldu.

Brezilya'da 1 Ağustos'tan bu yana para birimi yüzde 40'dan fazla değer kaybetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler