Türkiye'nin kredi notu

Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşlarından Standard and Poor's (SandP), Türkiye'nin yerel ve yabancı para birimi ülke kredi notunu teyit ederken, görünümün ''durağan'' olduğunu bildirdi. Standard and Poor's Türkiye'nin cari açığının GSYH'ye oranını bu yol yüzde 7,3 olarak belirledi.

Yayınlanma: 23.10.2008 - 13:29
Abone Ol google-news

Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşlarından Standard and Poor's (SandP), Türkiye'nin yerel ve yabancı para birimi ülke kredi notunu teyit ederken, görünümün ''durağan'' olduğunu bildirdi.

SandP'den yapılan açıklamada, SandP'nin, Türkiye'nin (BB-) olan döviz ve (BB) olan yerel para birimi ülke kredi notunu teyit ettiği belirtildi.

SandP'nin Türkiye analisti Faruk Soussa yaptığı açıklamada, 2008 yılının ilk yarısında görülen petrol fiyatlarında artışlar nedeniyle, Türkiye'nin 2007 yılında yüzde 5,8 olan cari açığının gayri safi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranının 2008 yılında artarak yüzde 7,3 olarak belirlendiğini kaydetti.

2009 yılı için görünümün Türkiye açısından dalgalı olacağı ifade edilen açıklamada, düşen petrol fiyatlarının dış denge üzerinde faydalar sağlamasının beklendiği, buna karşın zayıflayan küresel, özellikle Avrupa ekonomik görünümün ihracatın büyümesinde negatif etki etmesinin olası olduğu bildirildi.

Gelecek 3 yılda cari açığın GSYH'ye oranının azalmasının beklendiği belirtilen açıklamada, 2008 yılı reel ekonomik büyümenin yüzde 3,8 olmasının tahmin edildiği ifade edildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler