'Petroldaki düşüş enerjiye de yansımalı'

Bursa Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Başkanı Denizhan Sezgin, ''Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, diğer enerji fiyatlarına da yansıtılmalı'' dedi. Sezgin, yaptığı yazılı açıklamada, doğal gaza kasım ayında yüzde 14'lük zam yapılacağını hatırlatarak, bu zamların doğru politikaların zamanında uygulamaya koyulmamasından kaynaklandığını savundu.

Yayınlanma: 23.10.2008 - 14:02
Abone Ol google-news

Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Başkanı Denizhan Sezgin, düşüşe geçen petrol fiyatlarının enerjiye de yansıması gerektiğini belirttiği yazılı açıklamada, yıl başından itibaren belirlenen enflasyon oranlarıyla, yapılan zamların orantısız olduğunu ifade etti. Sezgin, enflasyon oranlarının tek haneli rakamlarda dolaştığını, ancak kullanılan ürünlere yapılan zamların yüzde 50'leri bulduğuna dikkati çekti.

Sezgin, reel sektörün enerji maliyetleri yüzünden sıkıntılı dönemler geçirdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Enerji maliyetleri, sanayiciye büyük sıkıntılar yaşatıyor. Üretilen mallardan kar elde etmenin imkanı yok. Bunun yanı sıra vatandaşlarımız da bir yandan geçim sıkıntısı yaşarken, bir de bu zamlar ile baş etmek zorunda bırakılıyor. Artık zam değil maliyetlerde indirim yapılması yönünde adımlar atılması gerekiyor. Ürettiği üründen para kazanamayan sanayici ve iş adamları her geçen gün fabrikalarını kapatma tehlikesini daha yakından hissediyor.''

Henüz kasım ayına girmeden zam haberinin gelmesinin bütün moralleri altüst ettiğini ifade eden Sezgin, yeni yıla girmeden önce doğal gaza yeni bir zam daha gelmemesi için dua ettiklerini belirtti.

Sezgin, sanayicinin yüksek girdi maliyetleri ve dünyada yaşanan ekonomik krizden kaynaklanan durgunluk içerisinde mücadele ederken, arka arkaya zam haberlerini almasından dolayı artık üretim yapma isteğinin de kalmadığını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler