Maça Doğru: Galatasaray-Olimpiakos

Ülkemizi UEFA Kupası'nda temsil eden Galatasaray, B Grubu ilk maçında Yunanistan'ın güçlü ekiplerinden Olympiakos ile karşı karşıya geliyor. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21:15'te başlayacak mücadeleyi İspanya Futbol Federasyonu'ndan Eduardo Iturralde Gonzalez yönetecek. Galatasaray'da uzun süredir sakatlıkları bulunan Linderoth, Emre Güngör, Mehmet Topal, Barış, Serkan ve Uğur Uçar karşılaşmada yer alamayacak.

Yayınlanma: 23.10.2008 - 14:04
Abone Ol google-news

Ülkemizi UEFA Kupası'nda temsil eden Galatasaray, B Grubu ilk maçında Yunanistan'ın güçlü ekiplerinden Olympiakos ile karşı karşıya geliyor. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.15'te başlayacak mücadeleyi İspanya Futbol Federasyonu'ndan Eduardo Iturralde Gonzalez yönetecek. Gonzalez'in yardımcılıklarını Juan Carlos Yuste Jimenez ve Jon Nunez Fernandez yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Javier Turienzo Alvarez.

Galatasaray'da uzun süredir sakatlıkları bulunan Linderoth, Emre Güngör, Mehmet Topal, Barış, Serkan ve Uğur Uçar bu karşılaşmada da takımlarındaki yerlerini alamayacak. Ayrıca hafta içinde yapılan idmanda sakatlanan Hasan Şaş ve Aydın Yılmaz da bu maçın kadrosunda olmayacak.

Yunan ekibinde de eksik oyuncuların çokluğu dikkat çekiyor. Olympiakos'ta Geraldo Leanordo, Raul Bravo, Ieroklis Stoltidis, Dudu Cearense, Mirres Sisic, Luis Santo Diogo, Predrag Djordjevic ve Kyriakos Papadopoulos sakatlıkları nedeniyle bu karşılaşmada takım arkadaşlarını yalnız bırakacak.

Stat: Ali Sami Yen / İstanbul 
Tarih: 23 Ekim Perşembe / TSİ 21:15
Hakemler: Eduardo Iturralde Gonzalez, Juan Carlos Yuste Jimenez, Jon Nunez Fernandez. 4.hakem: Javier Turienzo Alvarez (İspanya)
Hava Durumu: Perşembe günü İstanbul'da bulutlu bir hava bekleniyor. Gündüz sıcaklığı ortalama 20, gece sıcaklığı ise ortalama 10 C olacak.
Canlı Yayın
TV: D-Smart

 

GALATASARAY
De Sanctis, Sabri, Emre Aşık, Servet, Hakan Balta, Arda, Meira, Ayhan, Kewell, Lincoln, Baros

OLYMPİAKOS
Nikopolidis, Papadopoulos, Antzas, Pantos, Domi, Torosidis, Patsatzoglou, Leto, Galletti, Kovacevic, Belluschi

 

Takımlarda Son Durum

Galatasaray
Şampiyonlar Ligi gruplarına kalamayan Galatasaray, statü gereği Avrupa Kupalarına UEFA Kupası'ndan devam ediyor. UEFA Kupası 1.turunda İsviçre ekibi AC Bellinzona eşleşen takımımız ilk maçta rakibiyle deplasmanda karşılaştı ve sahadan 4-3 üstünlükle ayrıldı. İkinci maçı ise 2-1 kazanan Galatasaray, UEFA Kupası gruplarına kaldı.

Galatasaray'ın bu sezon Avrupa kupalarında Şampiyonlar Ligi ön elemesi ve UEFA Kupası 1. turu olmak üzere 4 maç yaptı. Bu maçların tümünde teknik direktör Michael Skibbe; Fernando Meira, Servet Çetin ve Cassio Lincoln'e ilk 11'de görev verdi. Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncumuz ise 3 golle Milan Baros. Bellinzona maçlarında forma giyen Baros, iki maçta da golle buluştu.

Avrupa Kupalarındaki 212. Karşılaşma
Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar toplam 211 maç oynadı. Bu maçlarda 77 galibiyet alan ve 81 kez mağlup olan Galatasaray, 53 karşılaşmada eşitliği bozamadı. Galatasaray bu karşılaşmalarda rakip filelere 280 gol göndermeyi başarırken, kalesinde gördüğü 313 gole engel olamadı.

Galatasaray, geçtiğimiz sezon bir başka Yunanistan takımı Panionios ile deplasmanda karşılaşmış ve bu maçtan 3-0 galip ayrılan taraf olmuştu. 

Olympiakos
Yunanistan temsilcisi Olympiakos CFP, 1925 yılında Pire şehrinde kuruldu. Kırmızı beyaz renklere sahip olan Olympiakos CFP, 2007-2008 sezonunu kendi liginde şampiyon olarak kapattı.

Olympiakos CFP, bu sezon Şampiyonlar Ligi 3. tur ön eleme maçlarında Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Anorthosis Famagusta'ya deplasmanda 3-0 mağlup olduktan sonra kendi evinde 1-0 galip gelmesine rağmen Şampiyonlar Ligi'nden elenmiş ve UEFA Kupası'na kalmıştı.
 
UEFA Kupası 1. tur eşleşmesinde ise Danimarka'nın Nordsjaelland takımıyla eşleşen Olympiakos CFP, rakibini deplasmanda 2-0, kendi evinde ise 5-0 mağlup ederek UEFA'daki yoluna devam etti.

Olympiakos'u geçtiğimiz sezon Espanyol'u çalıştıran İspanyol teknik adam Ernesto Valverde çalıştırıyor. Ernesto Valverde 2003-2004 sezonunda Atletic Bilboa'nun başındayken Trabzonspor'a rakip olmuş ve Valverde'nin takımı Atletic Bilbao bir üst tura çıkan taraf olmuştu.

Olympiakos, Yunanistan 1. Ligi'nde 6. hafta sonunda 16 puanla liderliğini sürdürüyor. Yunanistan ekibi geçtiğimiz hafta evinde konuk ettiği Panthrakikos'u 2-0 yendi. Olmypiakos'da Galletti iki golün de sahibi oldu

 

Beş Yıl Sonra Yeniden!

Galatasaray ve Olympiakos CFP, daha önce 2003-2004 sezonu Şampiyonlar Ligi mücadelesinde aynı grupta yer almışlardı. Grup karşılaşmalarında Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda rakibini 1-0 mağlup ederken, deplasmanda ise 3-0 mağlup olmuştu.

2003-2004 sezonunda Olympiakos'a karşı forma giyen Hasan Şaş, Ayhan Akman ve Sabri Sarıoğlu halen sarı-kırmızılı formayı giymekteler. Olympiakos'ta ise bu sezon da kadroda yer alan Paraskevas Antzas, Ieroklis Stoltidis ve Predrag Djordjević  beş yıl önce Galatasaray'a karşı forma giyen oyunculardı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler