Ankara'da ittifak sıkıntısı

CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına hazırlanan SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'a, "bağımsız aday" olması durumunda destek vereceğini açıklayan DSP yönetimi, Karayalçın'ın durumunun değişmeyeceğinden hareketle aday belirleme çalışmalarına hız verdi. DSP adaylık için ODTÜ eski Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut'u gündemine aldı.

Yayınlanma: 24.10.2008 - 07:21
Abone Ol google-news

Yerel seçimler öncesinde "solda işbirliği" tartışmaları devam ederken DSP yönetimi de çalışmalarını hızlandırma kararı aldı. Edinilen bilgilere göre, parti yönetimi, her il için ayrı bir çalışma programı başlattı. Yönetim, iletişim ve tanıtım kampanyaları için de ajanslarla görüşmelerini sürdürüyor. Parti yönetimi illerde uygulanacak tanıtım stratejileri için ise il teşkilatları ile ortak çalışmalara başladı. Seçim bildirgesi için kurulan komisyon da çalışmalarını sürdürürken, bildirge, “yerel yönetimlerde sosyal adalet” fikri üzerine kurulacak.

 

İttifak sıkıntıda

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına hazırlanmasına karşın DSP’nin “bağımsız aday olsun” ısrarı sürüyor. DSP yönetimi, Karayalçın’ın CHP’den Ankara adaylığının çözüm olmayacağını ileri sürerken, Ankara’da olası ittifak arayışının sonuçsuz kalacağı öngörülüyor. Yönetim, yöneltilen eleştirileri ise, “Biz desteklememe konusunda ısrarcı değiliz. Biz ortaya bir proje koyuyoruz. Karayalçın Ankara’dan bağımsız aday olursa kazanma şansı çok yüksek. Öyle olursa biz de destek veririz. Ancak Karayalçın’ın CHP’den adaylığı Ankara’yı AKP’den ve Gökçek’ten kurtarmaz” sözleriyle yanıtlıyor.

 

Akbulut ve Gülek sürprizi

Karayalçın’ın bu noktada geri adım atmayacağı üzerinde duran parti yönetimi ise aday belirleme çalışmalarına hız verdi. Adı daha önce CHP’nin adayı olarak kamuoyuna yansıyan ODTÜ eski Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut için nabız yoklanırken, parti vitrininden de bazı isimlerin adı dillendirilmeye başlandı. Parti yönetiminin Ankara için düşündüğü diğer bir isimse CHP’nin efsaneleşmiş isimlerinden Kasım Gülek’in kızı Tayyibe Gülek. Gülek, halen DSP Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.

Parti yönetiminin gündeminde olan diğer isimlerse, eski Ankara İl Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı Tufan Bural, Zeki Hançerlioğulları ve bir süre önce CHP’den istifa ederek DSP’ye katılan Ankara eski Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tomanbay. Öte yandan, Ankara’nın en önemli ilçesi olan Çankaya için de yönetim kolları sıvadı. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in, “Çankaya’yı DSP’li belediye yönetecek” talimatıyla harekete geçen parti yöneticileri, kulis çalışmalarını hızlandırdı.

Önümüzdeki günlerde Çankaya adaylığı için eski Belediye Başkanı Doğan Taşdelen ve Haydar Yılmaz’la görüşülmesi bekleniyor. Yönetimin, Çankaya adaylığı için sendikacı Yaşar Seyman ismi üzerinde de durduğu belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler