ABD'den Rusya'ya ambargo

ABD Rus silah şirketi Rosoboronexport'a ambargo uygulamaya başladı. ABD'nin, devlete ait olan Rusya'nın en büyük silah ihraç eden şirketi Rosoboronexport'a karşı kitle imha silahlarının yayılmasının önlenmesi amacıyla yaptırım uygulamaya başladığı bildirildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bu durumun iki ülke ilişkilerini olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 24.10.2008 - 09:20
Abone Ol google-news

ABD'nin, devlete ait olan Rusya'nın en büyük silah ihraç eden şirketi Rosoboronexport'a karşı kitle imha silahlarının yayılmasının önlenmesi amacıyla yaptırım uygulamaya başladığı bildirildi.

Rus haber ajansı RİA Novosti, ABD'nin aynı gerekçeyle Venezuela, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Sudan, Suriye, İran, Güney ve Kuzey Kore'deki şirketlere de yaptırım uyguladığını duyurdu.

Haberde, Amerikan yaptırımının süresinin 2 yıl olduğu belirtilerek, Washington'ın kara listeye aldığı kurumlara karşı her türlü yardım, sözleşme veya silah satışını yasakladığı kaydedildi.

Ajans, ABD'nin söz konusu kararının 16 ekimde alındığını dün yürürlüğe girdiğini bildirdi.
Rosoboron şirketi yetkilisi Vyaçeslav Davidenko ajansa yaptığı açıklamada, ABD'nin kararını ''etik olmayan rekabet'' şeklinde değerlendirdiklerini söyledi.

 

Lavrov'un açıklamaları

ABD'nin Rus silah şirketine ambargo koymasının ardından açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin bu karanının uluslararası hukukla çeliştiğini belirterek, ''Bu yeni yaptırımlar kararı hiçbir uluslararası dayanak olmadan alınmıştır'' dedi.

Rusya'nın buna karşı önlemler alacağını ifade eden Lavrov, ''Bu durumu ABD ile ilişkilerimizde göz önünde bulunduracağız'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler