Bakanlar Kurulu'na terör brifingi verilecek

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, pazartesi günü Başbakan ve Bakanlar Kurulu'na terör konulu bir brifing verileceğini açıkladı. Brifinge Orgeneral İlker Başbuğ da katılacak. Bayraktepe Soruşturması'nda da son aşamaya gelindiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, "En kısa zamanda bilgiler size açıklanacak" dedi.

Yayınlanma: 24.10.2008 - 09:51
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, 27 Ekim pazartesi günü Başbakan ve Bakanlar Kurulu'na terör konulu bir brifing verileceğini açıkladı. Bayraktepe Soruşturması'nda da son aşamaya gelindiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, "En kısa zamanda bilgiler size açıklanacak" dedi.

 

Bakanlar Kuruluna brifing

Tuğgeneral Gürak, 27 Ekim 2008 tarihinde Genelkurmay tarafından Bakanlar Kurulu'na terör konulu bir brifing verileceğini ifade etti. Brifing önerisini Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a önerildiğini belirterek, "Sayın Başbakan'ın uygun bulması üzerine Bakanlar Kurulu üyelerine iç güvenlik harekatlarına ilişkin sayın Genelkurmay Başkanımızın da hazır bulunacağı toplantı ile brifing verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu brifingin pazartesi yapılacağı doğrudur" dedi.

Bayraktepe olayı ile ilgili bir soru üzerine, 2.Ordu Komutanlığı tarafından yürütülen incelemenin son aşamasına gelindiğini de açıklayan Tuğgeneral Metin Gürak, "En kısa zaman içinde bilgileri size açıklanacak" derken, son günlerde doğu illerde artan toplumsal eylemlere ilişkin de vatandaşları soğukkanlı olmalarını isteyerek "tahriklere kapılmamaları, ve soğukkanlı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, brinfinge ilişkin, ''Terörle mücadeleye yönelik neler yapılıyor, yapılmakta, ağırlıklı olarak bu konuları ihtiva eden bir brifing olacak'' dedi.

Erdoğan şunları söyledi: ''Türkiye'deki malum terör gelişmeleriyle alakalı olarak, terörle mücadeleye yönelik neler yapılıyor, yapılmakta, ağırlıklı olarak bu konuları ihtiva eden bir brifing olacak. Bu konuda şu anda mücadelenin geçmişinden bugüne ve geleceğe yönelik neler yapılabilir bunlara ilişkin brifing. Ayrıca bir de daha sonra terörle mücadeledeki arkadaşlarla birlikte Eğirdir'e gidecek, çalışmaları yerinde göreceğim. Orada da ayrıca bir brifing alacağız. Müşterek kurumlar arası birlikteliği ve yapılması gereken, bize düşen görevler nelerdir, bundan sonra neler olabilir, bunları beraberce görüşelim, müzakere edelim, ona göre de daha isabetli adımlar atalım. Bunun için de en az zararla, en büyük paydayı nasıl elde edeceğiz, bunun çalışmalarını gerçekleştirelim istiyoruz.''
 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler