"Göçmenler parmak izi uygulamasını haketmiyor"

Alman Yeşiller Partisi Federal Meclis (Bundestag) Üyesi Memet Kılıç, Almanya'da ikamet eden ve AB vatandaşı olmayanlar için planlanan "İkamet Kartı" uygulamasını, göçmenlerden parmak izi alınacağı için eleştirdi.

Yayınlanma: 20.09.2010 - 14:39
Abone Ol google-news

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, orantılılığın ve etkinliğin hukuk devletindeki eylemlerin temelini oluşturduğunu, ancak hükümetin bu yeni planının modern ve liberal göç politikalarına tezat bir durum oluşturduğunu belirterek, "Parmak izi kişinin tespitine yarayan bir uygulamadır. Ülkemizde yaşayan göçmenler böyle bir muameleyi hak etmiyor" ifadesine yer verdi.

ABD'deki 11 Eylül saldırılarının yarattığı baskı sonucunda, kişisel verilerin korunmasını savunanlara ve insan hakları savunucularına göz dağı verildiğini, bazı politikacıların yaşananları fırsat bilip, hukuk devletinin standartlarını asgari boyutlara çekmeye çalıştığını ifade eden Kılıç, eski Almanya İçişleri Bakanı Otto Schily'nin tüm vatandaşlar ve yabancılar için kişilerin parmak izlerinin bulunduğu kimlik kartları çıkartılmasını önerdiğini, ancak buna karşı tepkilerin, 11 Eylül'ün etkilerine rağmen, büyük olduğunu hatırlattı.

Kılıç, "Hükümet, planlanan uygulamanın parmak izi olmadan neden gerçekleştirilemeyeceğini açıklamak zorunda. Aynı amaç için biyometrik fotoğraflar neden yeterli değil ? Özellikle Hür Demokrat Parti (FDP) bu durumu açıklamakta zorluk çekecek. Hatırlatalım ki, parmak izli kimlik kartları ilk gündeme geldiğinde, içişleri uzmanı Gisela Piltz, 'eskiden parmak izi sadece suçlulardan alınırdı' diyerek, uygulamayı eleştirmişti" şeklinde ifade kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler