"Terör örgütü yatırımlardan rahatsız"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörün, hükümetin Muş'a, Van'a, Hakkari'ye, Diyarbakır'a yatırım yapmasından, buraların hayat standardının yükseltilmesinden dolayı rahatsızlık içinde olduğunu belirterek, ''İnadına bu yatırımlar devam edecek. İnadına benim insanımın yaşam standardı yükselecek. İnadına daha ileri özgürlük olacak bu ülkede'' dedi.

Yayınlanma: 24.10.2008 - 12:22
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şile Meydanı'ndaki yatırım ve hizmetlerin toplu açılış ve tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, terör konusuna değindi.

Erdoğan, türkiye'nin her tarafına eşit hizmet götürdüklerini iddia ederek terör örgütünün bu nedenle rahatsız olduğunu savundu. Erdoğan şöyle konuştu: ''Şimdi terör niye rahatsız? Terör ne diyor biliyor musunuz? 'Sen niye geliyorsun da Muş'a yatırım yapıyorsun? Sen niye geliyorsun da Van'a yatırım yapıyorsun? Sen niye geliyorsun da Hakkari'ye yatırım yapıyorsun. Sen niye geliyorsun da Diyarbakır'a yatırım yapıyorsun. Buranın hayat standardını yükseltiyorsun?' Terörizm bundan rahatsız. Terörist bundan rahatsız. İnadına bu yatırımlar devam edecek. İnadına benim insanımın yaşam standardı yükselecek. Biz öyle bakıyoruz. İnadına daha ileri demokrasi olacak. İnadına daha ileri özgürlük olacak bu ülkede.''

 

Eylemlerde çocukların kullanılması

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: ''Bir şeyi özellikle ifade etmek istiyorum. Tabii ki doğu ve güneydoğu illerimiz bir şantiye halinde ve terör örgütündeki malzemeler alınıyor. Panikleri bu yüzden, tahrikleri bu yüzden, kışkırtmaları bu yüzden ve o kadar ileri gittiler ki artık 6-7 yaşındaki çocukları bakıyorsunuz araziye sürüyorlar. Bunlar tabii çok çok çirkin şeyler ama bu yanlışları, onlara bir bumerang gibi dönecektir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler