Irak, Türk yatırımcıları çağırıyor

Irak İslami Yüksek Konseyi Fiili Başkanı Ammar El Hekim, Türk firmalarının cesur olduğunu ve dünyanın birçok yerinde iş aldığını belirterek, "Irak'taki geniş alanda nerede Türk firmaları? Gelin Irak'ta iş yapın" dedi.

Yayınlanma: 24.10.2008 - 13:14
Abone Ol google-news

Irak İslami Yüksek Konseyi Fiili Başkanı Ammar El Hekim, Türk-Irak İş Konseyi'nin düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, Irak'ta güvenlik sorununun yüzde 90 oranında çözüldüğünü ve bunun sonucunda ülkedeki siyasi durumun yanı sıra ekonomiyi de geliştirmek için çaba sarf ettiklerini söyledi.

El Hekim, Irak'ta bu dönemde devlet ekonomisinden piyasa ekonomisine geçiş süreci yaşandığını söyledi. Türk firmalarının cesur olduğunu ve dünyanın birçok yerinde iş aldığını belirten El Hekim, "Irak'taki geniş alanda nerede Türk firmaları? Gelin Irak'ta iş yapın" dedi.

 

Irak'taki sektörler

El Hekim, Irak'ta önceliğin hizmet ve altyapı sektörlerinde olduğuna işaret ederek, altyapıyı geliştirmek ve yeniden yapılandırmak çabası içerisinde bulunduklarını bildirdi.

Yapılan son istatistiklerde, Irak'taki petrol rezervlerinin 350 milyar varil olduğunun ortaya çıktığını kaydeden El Hekim, Irak'ta petrol çıkarma maliyetinin çok düşük olduğunu, dünya çapındaki en düşük rakamın bu ülkede bulunduğunu, yeni kanunun, uluslararası büyük firmalar için büyük fırsatlar vaad ettiğini anlattı.

Irak'taki tarım sektöründe büyük potansiyel bulunduğunu, güvenlik sorununun çözülmesinin turizmi etkileyeceğini, yılda on milyonlarca dini turistin "medeniyetlerin beşiği" Irak'a gelebileceğini ifade eden El Hekim, Irak'ta sanayi sektörünün özelleştirilmesi ve birçok fabrikanın özel sektöre devredilmesi düşüncesi olduğunu kaydetti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler