"Topu taca atıyorsun" suçlaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nin görev ve yetkileriyle ilgili önerisi konusunda Meclis Başkanı'nın adım atmasını isteyen AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün'e "AKP topu taca atıyor" karşılığını verdi.

Yayınlanma: 24.10.2008 - 13:08
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasa Mahkemesi’nin Resmi Gazete’de yayımlanan AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili gerekçeli kararını değerlendirdi.

Anayasa Mahkemesi’nin kararını değil, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin kapatılması konusunda normatif düzenlemeleri tartışmanın önemli olduğunu ifade eden Vural, “Yorsa bir mahkeme kararını, gerekçeli kararını değerlendirerek sonuç çıkarmak, bu konu üzerinden siyaset üretmek doğru bir yaklaşım değil. Bizim kanaatimize göre siyasi partiler hakkındaki kararı millet vermelidir.” dedi. AKP’nin kapatılma davası iddianamesine bir ip gibi sarıldığını ve bunu siyasi rant aracı olarak kullandığını ifade eden Vural, “İddianameyi kendisine karşı hasmane bir tutumun eseri olarak görenler, gerekçeli kararı, kendisinin siyasi anlayışının kabulüne yönelik bir gerekçe olarak kullanıyor. Yargının bu kadar siyasallaştığı, siyasi istismarın yapıldığı yerde, toplumda bütün bu kararların hepsini tartışılır hale geliyor” diye konuştu. Vural, MHP olarak parti kapatılmalarını, ‘kurumlararası çatışma, mazlumiyet ve mağduriyet edebiyatı’na malzeme olmaktan çıkartmak istediklerini ifade etti.

 

MHP'nin sicili tertemizdir

Vural, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın karşı oy yazısında kullandığı “başörtü sorunu tüm partiler tarafından dile getirilerek çözüm önerilirken bu söylem ve önerilerin bazı partiler için kapatılma sebebi sayılması bazıları içinse hiç sorun yaratmaması dikkat çekicidir” şeklindeki “MHP iması” olarak yorumlanan ifadeleri ise şöyle değerlendirdi:

“MHP, Cumhuriyetin kuruluş felsefesini savunmuş bir partidir. Bunu ispatlamıştır. Sicilleri bozuk olanlar sicillerine baksınlar, sicilimizde böyle bir bozukluk yok. Ne milletimizle ne devletimizle ne cumhuriyetimizle kavgalıyız. Buna yönelik bir değerlendirme varsa bu siyasi partinin kapatılmasına yol açan ifadeleri kullananların siyasi geçmişlerine bakmaları lazım. Bizim bu konuda siyasi sicilimiz tertemizdir. Başörtüsü konusunda samimi talebimizi ortaya koyduk, irademizi kullandık. Ama başörtüsünü ve dini inançlarımızı siyasi bir rant haline dönüştüren partilerle bizi mukayese etmesinler. Dini siyasete alet edenler, inançları hortumlayanlarla MHP’yi aynı kefeye kimse koymasınlar.”

 

AKP topu taca atıyor"

Vural, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün bir kez daha dile getirdiği Anayasa Mahkemesi’nin görev ve yetkileriyle ilgili anayasa değişikliği önerisine AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün’ün “Meclis Başkanı adım atsın” karşılığı vermesini de değerlendirdi. Vural, “AKP topu taca atıyor. AKP siyasetin normalleşmesi yerine kendi siyaseti için bir takım düşmanlar oluşturup, kurumlarla çatışarak gerilim ortamında siyaset yapmayı politika olarak benimsemiştir. Böyle bir konuyla ilgili kendi siyasi iradeleri yok mu? İradesiz mi? Meclis Başkanı zaten uzlaşma komisyonu girişiminde bulundu ancak kurulamadı. Elbette yine bulunabilir buna bir diyeceğimiz yok ancak AKP’ye sesleniyorum; senin fikrin yok mu? Ne düşünüyorsun? Varsa bir fikrin varsa bir tavrın söyle. Seni engellemek isteyen yok, anayasayı değiştirebilirsin. Mazeret üretme, önerini getir, olursa olur, olmazsa olmaz.”

 

AKP al başörtüsüdür ver partimi demiştir"

Vural, Anayasa Mahkemesi’nin türbanla ilgili anayasa değişikliğini iptal etmesini sağlayanın bizzat AKP olduğunu belirterek “AKP bunun iptal edilmesini istemiştir ve bütün stratejisini bunun üzerine kurmuştur. AKP ‘al başörtüsünü ver partimi’ demiştir. Anayasa Mahkemesi’nin başörtüsünü iptal etmesini sağlayan süreç, AKP’nin tetiklediği, arzu ettiği ve beklenti oluşturduğu bir süreçtir. EK 17’yi gündeme getirmeme sebebi de budur.” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler