"TTK'da kadrolaşma artıyor"

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mustafa Bozgeyik, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Talim Terbiye Kurulu’nun (TTK), AKP’nin iktidara gelmesinden sonra siyasi kadrolaşma girişimlerine sahne olduğunu söyledi. Bozgeyik, söz konusu kadrolaşma kapsamında TTK’da görev yapan Eğitim-Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Tuğrul Çulfa’nın haksız yere suçlandığını bildirdi.

Yayınlanma: 24.10.2008 - 17:43
Abone Ol google-news

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mustafa Bozgeyik, ders kitabı taslaklarını inceleyen ve taslakların okullarda okutulmasına uygunluk veren TTB’de hukuksuz uygulamaların yaşandığını söyledi.

Bozgeyik yaptığı açıklamada, “AKP iktidarının ilk yıllarında önce sürgün edilip sonra yargı kararlarıyla görevlerine dönmelerinden bu yana Kurul bünyesindeki fiili ve hukuk dışı uygulamalar artarak devam etmektedir” dedi.

“TTB’de görev yapan, Eğitim-Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Tuğrul Çulfa hakkında ‘çalışmalarında özenli ve dikkatli davranmayarak yeterli puanı almaması gereken bir nüshaya geçerli puan verdiği’ suçlaması getirdiğini bildiren Bozgeyik, “Öğretmenimiz, savunma hakkını yerine getirebilmek için yazının dayanağı olan soruşturma raporunun bir örneğinin verilmesini istemiş, ancak ilginç bir şekilde söz konusu raporun bir örneği kendisine verilmemiştir. 4982 sayılı Yasa’ya göre idari aşamada dahi kişilerin bilgi ve belgelere erişimlerinin bir hak olarak kabul edilmek suretiyle yasal güvenceye kavuşturulduğu, bu hakkın ancak yasada belirtilen hallerde sınırlanabileceği belirtilmektedir. Bilgi edinme hakkı demokratik ve şeffaf bir yönetimin gereğidir. Tuğrul Çulfa’ya kendisinin sürgün edilmesine neden olan raporun bir örneğinin bile verilmemiş olması düşündürücüdür” dedi.

Bozgeyik, Çulfa’nın üzerine atılan suçun genel, soyut ve dolayısıyla belirsiz olduğunu ifade ederek, inceleme ve puanlama konusundaki belirsizliğin giderilmediğini, bu nedenle bu tür durumlarda soruşturma açılmadığı halde Çulfa’nın da içinde bulunduğu komisyon üyeleri hakkında soruşturma açılmasının anlaşılır olmadığını savundu. Bozgeyik, “Bu durum ancak Milli Eğitim Bakanlığına egemen olan kadrolaşma politikasıyla açıklanabilir” açıklamasında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler