Yemen'de ölü sayısı 47'e yükseldi

Yemen'in güneydoğusunda fırtına ve aşırı yağışların yol açtığı sellerde ölü sayısı 47'ye çıktı. Bölgede, yardım faaliyetlerinin başladığı, 6 uçağın sellerden etkilenen bölgelere çadır, yiyecek ve ilaç götürmek üzere Sana havalimanından havalandığı açıklandı.

Yayınlanma: 25.10.2008 - 08:06
Abone Ol google-news

Yerel yetkililer, Yemen'in güneydoğusundaki Hadramut bölgesinde 34, Mahara bölgesinde 7 kişinin sellerde öldüğünü belirtti. Aynı kaynaklar, Taez ve Lahj bölgelerinde 4, El Mahvit bölgesindeyse bir anne ve oğlunun yıldırım çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini söyledi.

Yardım faaliyetlerinin başladığı, 6 uçağın sellerden etkilenen bölgelere çadır, yiyecek ve ilaç götürmek üzere Sana havalimanından havalandığı açıklandı.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne aldığı Şibam kentindeyse durumun kısmen normale döndüğü bildirildi.

Bu arada, Birleşik Arap Emirlikleri sellerden etkilenenlere insani yardım göndereceğini duyurdu.
Yemen'de dün tropikal fırtına nedeniyle 32 kişinin öldüğü, Hadramut'un merkezi ve çevre bölgelerinde en az 500 evin yıkıldığı, 3 bin 500 kişinin yerlerinden olduğu, kimi okulların geçici barınak olarak kullanıldığı bildirilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler