Anneannenizin sandığını açın

Bu sezon ister gece, ister gündüz, ister palto, ister ayakkabı her yerde dantel ve fırfır var... Geçen yıldan beri 50’li, 60’lı ve 70’li yılların modasını günümüze uyarlamaya devam eden moda, bu yıl da bu etkisini son hızla sürdürüyor. Özellikle 50’li yılların vazgeçilmezi dantel, 2008 kış ve sonbaharının galibi oldu.

Yayınlanma: 25.10.2008 - 11:04
Abone Ol google-news

Son yıllarda iç çamaşırından başka yerde görmediğimiz danteller tam anlamıyla geri döndü diyebiliriz. Özellikle siyah ve füme tonlarında çalışılan danteller şıklığa asalet ve zarafet katıyor. Tabii ki dantel gibi iddialı bir kumaşı giymek kolay değil. Hele hele Pradanın yaptığı gibi tamamen dantelden oluşan bir kombinasyonu. Dantelin havasını biraz olsun nötrleştirmek için uzun gri hırkalar, bluzların içine saten askılılar, altına düz renkte pantolon ya da etkeler tercih edilebilir. Dantel elbiseler, bluzlar, etekler, jean gibi günlük giyilen kıyafetlerle kombinlenebiliyor.

 

Gece cesur, gündüz temkinli

Dantel bu sonbaharda her tür kıyafette boy gösterme özgürlüğüne sahip. İster gece, ister gündüz, danteller emin adımlarla podyumlarda ilerliyor. Bu sene bütün Belçikalı kadınlara dantel işlettiği dedikodusu yayılan Pradanın özelliği beyaz ya da siyah olarak aklımızda kalan dantelleri renklendirmesi. Turuncu, pembe, mor özellikle elbise ve eteklerde. Bu danteller kıvrımlı formları kullanarak ayakkabılara ve çantalara da uygulandı. Yani danteli 50li yıllardan farklı olarak 3 boyutlu düşünmüş modacılar. Şık, zarif danteller sonbahar kış defilelerinde göz doldurdu. D&G, Alexender Mc Queen, Pierre Balmain, Paul&joe, Roberto Cavalli, Giorgio Armani, Chanel, Stella Mc Carthny gibi markaların koleksiyonlarında özgürce işlediği danteller oldukça romantik ve seksi bir hava yaratacak. Artık dantel sadece iç giyimde seksi hissetmememizi sağlayan bir malzeme değil. Narin dokunuşlar ya da sadece dantelden oluşan elbiseler ve etekler ağır adımlarla gardroplara geliyor. Şimdi anneannelerin valiz ve sandıklarını açıp dantel ve gipür hazinesine ulaşma vakti. Yeni sezonun transparan malzemeleri bütün görünümüzü bir anda kadınsılaştıracak çünkü. Pradanın başını çektiği dantel modası pek çok marka tarafından da baş tacı edildi. Tamamı dantelden oluşan takımlar etekler ve elbiselerin haricinde siyahın üzerine beyaz şeritler, bluzlarda detay olarak ya da eteklerin uçlarında tek bir şerit olarak da görebileceğimiz danteller günlük kullanım için idealler. Gece elbiseleri için cesurca kullanılsalar da günlük giyimde kaşmir, yün gibi opak kumaşlarla dantelin şık etkisini kırmak da mümkün.

 

Hacim hissi

Normalde cici kızlar ve masumiyetle ilişkilendirilen fırfır bu sezon hem hacimlendi hem de çoğu koleksiyonda yerini aldı. Klasik fırfır anlayışının dışına çıkan tasarımcılar fırfırla birlikte farbelaları da oldukça sık kullandılar. Özellikle etek ve elbiselerde kullanılan farbelalar, eteğin ucundan bele kadar hacimli fırfırlara deniyor. Bu yıl mimari yapılara da gönderme yapan modacılar, bu hacimli katları pek çok farklı kumaşla kullandı. Blumarine, Moschino, Byblos, Cavalli, Marny gibi markaların en sık rastlanan özelliklerinden olan farbelalar, bildiğimiz fırfırlardan daha göz alıcı ve dikkat çekici. Kabarık ya da sadece uçuşan etekler, elbiseler, bluz ve gömleklerin yaka ve manşetlerinde kullanılan fırfır giysilerinize hacim ve neşe katacak.

Peki bu dantel ve fırfırları en kolay nerede bulacaksınız? Koton bu sezon danteli en güçlü temalarından biri olarak seçmiş. NetWork detaylarda özgünleşen sofistike kimliğiyle renk ve hacim duygusunu şık tasarımlara taşıyor. Roman yeni sezondaki Vintage Kadın temasıyla bolca dantel ve fırfıra yer vermiş.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler