"Verdiğim çek bedelinin altında para aldım"

İstanbul'da geçen yılın vergi rekortmenleri listesinde ikinci sırada yer alan Salvo Taragano ve kızı Viki Taragano'nun da aralarında bulunduğu 5 sanığın ''tefecilik yaptıkları'' iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

Yayınlanma: 27.09.2010 - 11:36
Abone Ol google-news

İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, hakkında yakalama emri bulunan sanık Salvo Taragano ile tutuksuz sanıklar Taragano'nun kızı Viki Taragano, Serkan Gedik, Moris Adato ve Dilek Özçakar gelmedi. Duruşmada sanıkların avukatları ve bazı tanıklar hazır bulundu.

Hakim Mehmet Şahin Erdoğan, Salvo Taragano'nun avukatı İlhan Süheyl Donay'a müvekkilinin nerede olduğunu sordu. Donay da müvekkilinin hastalığı nedeniyle yurt dışında bulunduğunu söyledi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Metin Yılmaz, şirket sahibi olduğunu ve faktoring şirketlerine zaman zaman çek kırdırdığını belirterek, ''Global Faktoring Şirketi'nin bizde kataloğu vardı. Çek kırdırmam lazımdı. Telefonla aradım, parayı getirip çeki aldılar'' dedi.

Tanık Kadir Ediz de sanıkları tanımadığını ve Global Faktoring Şirketi'nden çek kırdırdığını ifade ederek, ''Para alıp çek verdim. Verdiğim çek bedelinin altında para aldım. Bu şirkete telefonuma gelen mesajlardan ulaştım'' diye konuştu.

Tanık Ediz Göynü de sanıklardan Serkan Gedik'i tanıdığını, daha önce Gedik'in işlettiği Global Faktoring Şirketi'nde çek kırdırdığını, Maltepe'deki yerlerine de gittiğini belirtti.

Sanık avukatları, tanık beyanlarının aleyhlerine olan kısımlarını kabul etmediklerini kaydetti.
Hakim Erdoğan, sanık Salvo Taragano hakkındaki yakalama kararının devamına ve akıbetinin sorulmasına, sınır kapılarına da yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
İddianamede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne 12 Ocakta gelen isimsiz ihbar mektubunda, bir faktoring firmasının, faktoring izninin iptal edilmesine rağmen esnaftan topladığı çekleri aylık yüzde 4 faizle kırdığının öne sürüldüğü belirtiliyor.

Konuyla ilgili soruşturma sonucunda Salvo ve Viki Taragano'nun, sahibi oldukları ilgili firmanın faktoring izninin iptal edilmesine rağmen faaliyetini sürdürerek ''tefecilik'' suçunu işledikleri, Serkan Gedik, Moris Adato ve Dilek Özçakar'ın da bu firma adına tefecilik yaptıklarının anlaşıldığı kaydedilen iddianamede, sanıkların 2 ile 5'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler