"85. Yıl Cumhuriyet Korosu" konseri

Yaklaşık 2 bin kişiden oluşan 51 koro ve 7 bando, Cumhuriyetin kuruluşunun 85.yılı sebebiyle en sevilen marşları seslendirdi. Konser, Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Derneği önderliğinde, 29 kişi ve kurumun desteğiyle Anıtpark'ta gerçekleşti.

Yayınlanma: 26.10.2008 - 12:39
Abone Ol google-news

Türkiye çapında gönüllü 51 koro ve 7 bandonun katılımıyla oluşturulan ''85.Yıl Cumhuriyet Korosu'', başkentlilere unutulmaz marşları seslendirdi.

Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Derneği (TOBAV) önderliğinde, 29 kişi ve kurumun desteğiyle Anıtpark'ta yapılan konserin açılışında konuşan TOBAV Genel Başkanı Tamer Levent, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin bu koro gibi bir araya gelerek, birlik, beraberlik ve uyum içerisinde güçlü sesini çıkararak, Cumhuriyeti çağdaş uygarlıklar seviyesine taşıyacağını'' söyledi.

Levent, ''Burada, 'Cumhuriyetimizin temeli kültürdür' teması altında toplanarak Anayasamızın 2. maddesinde 'Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik bir sosyal hukuk devletidir' şeklinde ifade bulan tanımın ruhuna uygun bir buluşma gerçekleştiriyoruz'' dedi.

Konserde, 81 ilden gelen ve yaklaşık 2 bin kişiden oluşan 51 koro ile 7 bando, şef İbrahim Yazıcı yönetiminde, ''İstiklal Marşı'' başta olmak üzere, ''Dumlupınar'', ''Onuncu Yıl'', ''Vatan'', ''İleri'', ''İzmir'in Dağlarında'', ''Atam'', ''Biz Atatürk Gençliğiyiz'' ve ''Ankara Türküsü'' adlı marşları seslendirdi.

Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan dev koroya, konseri izlemeye gelen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile vatandaşların da eşlik ettiği görüldü.

Yoğun ilgi nedeniyle, 'Onuncu Yıl' marşı gibi bazı marşların tekrar seslendirildiği konserin sonunda TOBAV Başkanı Levent, bu etkinliği, koroyu daha da genişleterek geleneksel hale getirmek istediklerini dile getirdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler