Barolarda görev değişimi

İstanbul ve Ankara barolarında bugün seçim heycanı yaşandı. 5 adayın yarıştığı İstanbul Barosu seçimlerinde avukat Muammer Aydın başkanlığa seçilirken, Ankara Barosu Başkanlığına mevcut başkan Vedat Ahsen Coşar yeniden seçildi.

Yayınlanma: 26.10.2008 - 17:53
Abone Ol google-news

Dünyanın en büyük 3 barosundan biri olan İstanbul Barosu'nun yeni dönem başkanlığına avukat Muammer Aydın seçildi. 23 bin 573 üyenin oy kulanmasının beklendiği seçimlerde, 16 bin 870 kişi oy kullandı, 400 seçmen kontejanlı 59 sandık kuruldu. İstanbul Barosu eski Başkanı Kazım Kolcuoğlu'nun tekrar aday olmadığı seçimde, aday olan başkanlar arasında büyük bir çekişme yaşadı. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun da başkanı olan Kolcuoğlu'nun yerine avukat Muammer Aydın başkan adaylığını açıkladı.

Avukat Aydın 5 bin 619 oyla başkan olurken, Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Kemal Aytaç 4 bin 362, Hukukun Üstünlğü Platformu'ndan Şadi Çarsancaklı 3 bin 649, Katılımcı Avukatlar'dan Mebuse Tekay 2 bin 450, Birlik Platformu'ndan Uğur Yetimoğlu 559 ve Savunma Avukatları Grubu'ndan Muhittin Köylüoğlu ise 231 oy aldı.

Kolcuoğlu 3 nolu sandıkta oy kullanarak seçimle ilgili şunları kaydetti, "Geçen yıllara oranla baro seçimine büyük bir katılımın olması son derece sevindirici. Baroya layık olan adayın kazanmasını temenni ediyorum. Baroyu önümüzdeki süreçte çok zor günler bekliyor. Bu nedenle baronun, hukuktan ve demokrasiden ayrılmadan hukuk devletini hakim kılmak için çalışmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.

 

Ahsen Coşar güven tazeledi

Ankara Barosu'nun Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'ndaki 60. Olağan Genel Kurulu, dün yapılan seçimlerle sona erdi. Demokratik Sol Avukatlar Grubu'ndan aday olan Vedat Ahsen Coşar, 2 bin 960 oy alarak üçüncü kez başkanlığa seçildi. Demokratik Sol Avukatlar Grubu ile Çağdaş Avukatlar Grubu'nun ortak adayı Avukat Sami Kahraman 2 bin 133, Baroda Birlik Grubu Adayı Avukat Erden Arısoy bin 319, Bağımsız Aday Bülent Turhan Gündüz ise 79 oy aldı.

Vedat Ahsen Coşar, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, dördüncü kez başkanlığa adaylığını koymayacağını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler