Aile boyu kadrolaşma

AKP iktidarında milletvekili akrabalarına yönelik kıyak atamalarda en uç noktalardan biri Amasya’da yaşandı. AKP Amasya Milletvekili Avni Erdemir’in bacanakları, yeğenleri, enişteleri kentte çeşitli kurumlarda yöneticilik görevine getirildi.

Yayınlanma: 03.10.2010 - 06:01
Abone Ol google-news

Daha önce bir köy okulunda öğretmenlik yapan Avni Erdemirin bacanağı Ahmet Kaya, bir süre AKPli Merzifon Belediyesinde başkan yardımcısı olarak çalıştı. Kaya, son olarak Amasya Kültür ve Turizm İl Müdürü olarak atandı. Ayrıca Erdemirin diğer iki bacanağının da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında idareci olduğu öğrenildi. Erdemirin yeğeni Mehmet Erdemir de geçen hafta Merzifon İlçe Tarım Müdürlüğünden Amasya Tarım İl Müdürlüğünde müdür yardımcılığı görevine terfi etti.

Diğer yeğen Sıddık Erdemir de Gümüşhacıköy Işık İlköğretim Okulunda müdür yardımcısı oldu. Akraba atama süreci, 5 yıldır Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçeleri hem özel idaresi müdürlüğüne ve hem de özel kalem müdürlüğüne vekâleten bakan Erdemirin eniştesi İbrahim Yıldırımın Amasya Köylere Hizmet Götürme Birliğine muhasebe müdürü olmasıyla devam etti. Erdemirin bir diğer eniştesi Recep Şaban Yavuz, Gümüşhacıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, bir başka eniştesi Süleyman Tonguş Gümüşhacıköyde anaokulu müdürlüğüne, eniştesinin kardeşi ise Gümüşhacıköy Öğretmen Evi müdürlüğüne getirildi.

CHP İl Başkanı Melik Derindere, atamalara tepki göstererek Zaten bu iktidar döneminde liyakata bakılmıyor, başka kıstaslara bakılıyor. Bunlardan bir tanesi de partiye ve milletvekiline yakın kişiler olması. Bu atamaları artık çok şaşırtıcı buluyoruz. Ama kamuoyunun mutlaka bunları bilmesi gerektiğini düşünüyorumdiye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler