Aşırılıkla mücadele raporu kabul edildi

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda, aşırılıkla mücadele konulu rapor ile bu rapora ilişkin tavsiye kararı kabul edildi.

Yayınlanma: 05.10.2010 - 15:54
Abone Ol google-news

AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Ankara Ofisinden yapılan açıklamaya göre, AKPM sonbahar dönemi genel kurul çalışmalarının bu sabah yapılan oturumunda, ''Aşırılıklarla Mücadele'de Başarılar, Eksiklikler ve Başarısızlıklar'' adlı rapor görüşüldü.

İspanyol Parlamenter Pedro Agramunt'un raportörü olduğu ve aşırı unsurlar ile mücadeleyi konu alan rapor ve bu rapora ilişkin tavsiye kararı AKPM Genel Kurulu tarafından kabul edildi.

Kabul edilen tavsiye kararında, başta ırkçılık ve yabancı düşmanlığı olmak üzere bütün aşırılıkların Parlamenter Meclisi tarafından kaygı ile karşılandığı ifade edildi. Özellikle seçim dönemlerinde siyasi partilerin verdiği desteklerin de ırkçılık ve yabancı düşmanlığının güçlenmesine neden olduğu ve bu durumun endişe verici olduğu vurgulandı. Alınan tavsiye kararında Avrupa hükümetlerine, entegrasyon politikaları ile birleştirilmiş sürdürülebilir göçmenlik politikaları geliştirmeleri çağrısında bulunuldu.

Aşırı grupları finansal kaynaklarından mahrum etmek ve bu gruplara yapılacak mali desteklerin kesilmesi için uluslararası yasal bir mekanizmanın kurulması gerektiği tavsiyesinin yer aldığı kararda, AKPM üyesi ülkelerin ırkçılık ve İslam düşmanlığı da dahil olmak üzere her türlü hoşgörüsüzlüğü engelleyici yasal düzenlemeler yapmaları gerektiği belirtildi.

Söz konusu raporda terör örgütü PKK da, ayrılıkçı bir terör örgütü olarak tanımlanıyor.
 

Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı'nı kabul etti

Öte yandan AKPM Başkanı Çavuşoğlu bugünkü temasları sırasında, Ukrayna Dışişleri Bakanı Kostyantyn Gryshchenko'yu Strazburg'daki makamında kabul etti. Mevlüt Çavuşoğlu, Gryshchenko ile ikili görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Ukrayna'nın Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi dönem başkanlığını 2011 yılı mayıs ayında Türkiye'nin ardından devralacağını söyleyen Çavuşoğlu, Ukrayna'nın dönem başkanlığı sırasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin reform sürecinin devam edeceğini ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon