AB yapıcı diyalog istedi

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Bosna Hersek'te seçimlerin uluslararası standartlara uygun ve sakin gerçekleştirilmesini memnuniyetle karşılayarak, yeni liderlere yapıcı diyaloğa girerek reformları başlatmaları çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 05.10.2010 - 17:20
Abone Ol google-news

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, yazılı açıklamasında, "Bosna Hersek'in Avrupa perspektifine sarsılmaz bağlılığımızı tekrar ediyor ve bu yolda onu desteklemeye devam edeceğimizi bildiriyorum. Dayton Anlaşması'nın 15 yıl ardından Bosna Hersek ve halkı AB entegrasyonu yolunda nitelikli bir adımı hak etmiştir. AB, yeni seçilen liderlere yapıcı diyaloğu yeniden canlandırmaları, reform çabalarını yoğunlaştırmalarını ve AB entegrasyonu kriterlerini karşılama yolunda gerçek ilerleme sağlamaları çağrısı yapıyor" ifadesini kullandı.

Seçimlerin ardından yeni kurumların bir an önce oluşturulmasını isteyen Ashton, Bosna Hersek'i sıkı bir şekilde AB yoluna sokmak için herkesle işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

Bosna Hersek'te pazar günü yapılan seçimlerde, Devlet Başkanlığı Üçlü Konseyi üyeliğine Bakir İzzetbegoviç, Jeljyko Komşiç ve Neboyşa Radmanoviç seçilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler