'Onca sorun varken başörtüsü tartışılıyor'

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, yükseköğretim ile ilgili onca sorun varken enerjilerinin büyük bölümünün başörtüsü tartışmalarında harcanıyor olmasının büyük bir üzüntü kaynağı olduğunu dile getirdi.

Yayınlanma: 06.10.2010 - 08:48
Abone Ol google-news

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, YÖK'ün İstanbul Üniversitesi'ne gönderdiği yazıyı demokratik ve insan onuruna yakışır bulduklarını belirtti.
''YÖK'ün siyasi partilerin çözemediği başörtüsü sorununu uygulamada çözdüğünü'' söyleyen Avcı, ''Şimdi sıra siyasilerimizdedir. Öğrenciyle öğretim görevlisini karşı karşıya getirmeyecek, üniversitelerimizde çatışma ve kargaşa ortamı oluşturmayacak bir düzenlemeye acilen ihtiyaç vardır. İktidar ve ana muhalefet partileri başta olmak üzere tüm siyasi partilerimizden 21. Yüzyıl Türkiyesine yakışmayan başörtüsü yasağının son bulmasıyla ilgili samimi adımlar atmasını bekliyoruz'' ifadesini kullandı.

Üniversitelerin çağdaş dünyada, bilim, teknoloji ve icatlar üretmekle yarıştığını, her türlü düşünceyi özgürce tartıştığını ifade eden Avcı, Türkiye'deki üniversitelerin bu yarıştan geri kalmasının ve genç kızların giysileriyle uğraşmasının büyük bir talihsizlik olduğunu vurguladı.
Avcı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
''Yükseköğretim ile ilgili onca sorunumuz varken enerjimizin büyük bölümünü başörtüsü tartışmalarında harcıyor olmamız ne kadar büyük bir üzüntü kaynağıdır. Üstelik sadece yükseköğrenim öğrencilerine kılık kıyafette sınırlandırma getirilmemektedir. Üniversite bünyesinde halka yönelik kurslarda da aynı engel devam etmektedir. Demokrasi ve özgürlükler alanında çıtasını yükseltmenin en büyük kalkınma nedeni olacağını kavrayan Türkiye, siyasal tarafsızlığını en başta üniversitelerinde kanıtlamaya mecbur ve mahkumdur. Türkiye, üniversitelerinde başörtüsü sorunuyla uğraşmamalıdır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler