İngiliz futbolunun en zenginleri

İngiltere futbolunun en zengin ismi, Manchester City kulübünün sahibi Şeyh Mansur bin Zayed El Nayan olarak gösterildi.

Yayınlanma: 06.10.2010 - 11:08
Abone Ol google-news

Four Four Two dergisi, internet sitesinde verdiği yıllık ''İngiltere futbolunun en zenginleri'' listesinde, serveti tahminen 20 milyar sterline ulaşan Şeyh Mansur'un ilk sırada yer aldığını yazdı.

Dergi, bir önceki sıralamada ilk sırada yer alan ve yerini Şeyh Mansur'a devreden Queens Park Rangers'ın hissedarlarından Lakshmi Mittal'ın 17 milyar sterlinlik varlığıyla ikinci sıraya gerilediğini belirtirken, Arsenal'in en büyük hissedarı Alisher Usmanov'u 3. sırada gösterdi. Dergiye göre Özbekistan kökenli Rus işadamı Usmanov'un malvarlığı 8 milyar sterlin.

Listede, Chelsea'nin adından çok söz ettiren patronu Roman Abramoviç, 7,4 milyar sterlinlik servetiyle listenin 4. sırasına gerilerken, Southampton'ın sahibi Liebherr ailesi 5. sırada bulunuyor.

Listede adını ilk 10'a yazdıran diğer kulüp sahipleri ise şöyle:
6- Joe Lewis (Tottenham Hotspur - 2,7 milyar sterlin)
7- Denis O'Brien (Celtic - 1,87 milyar sterlin)
8- Stanley Kroenke (Arsenal - 1,85 milyar sterlin)
9- Glazer ailesi (Manchester United - 1,53 milyar sterlin)
10- Bernie Ecclestone (Queens Park Rangers - 1,4 milyar sterlin)
 

Beckham, ünvanını korudu

Profesyonel spor hayatına devam eden en zengin İngiliz futbolcuları da listeleyen dergi, bu listenin başında tekrar David Beckham'ı gösterdi. Dergi, Los Angeles Galaxy formasını giyen Beckham'ın, 100 milyon sterline ulaşan servetiyle açık ara ilk sırada olduğunu yazdı, ikinci sıraya ise 40 milyon sterlin ile Manchester United oyuncusu Michael Owen'ı yerleştirdi.

Listeye göre yine Manchester United'da oynayan Rio Ferdinand 34 milyon sterlin ile 3, Newcastle Unitedlı Sol Campbell ise 31 milyon sterlin ile 4. sırada bulunuyor. Dergi, serveti 37 milyon sterlinden 25 milyon sterline düşen Wayne Rooney'nin ise, 27 milyon sterlinlik malvarlığı bulunan Ryan Giggs'in ardından 6. sırada geldiğini kaydetti.

Capello en zangin teknik adam

Dergiye göre, İngiltere futbolunun en zengin teknik direktörü ise İngiltere milli takımının İtalyan hocası Fabio Capello. Capello, 36 milyon sterlinlik servetiyle listenin ilk sırasında yer alırken, bu ismi 28 milyon sterlinlik malvarlığıyla Ipswich Town'ın teknik direktörü Roy Keane izliyor.

Listede, Manchester United'ın teknik direktörü Alex Ferguson 22 milyon sterlin ile 3, Chelsea'nin teknik direktörü Carlo Ancelotti 21 milyon sterlin ile 4 ve Arsene Wenger 17 milyon sterlin ile 5. sırada bulunuyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler