Erçelebi üniversitelerde sivil polisi eleştirdi

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, ''üniversitelerde sivil polis tahsis edilmesinin, üniversitelerin özerkliğini yok edeceğini'' belirtti.

Yayınlanma: 07.10.2010 - 09:01
Abone Ol google-news

Hasan Erçelebi, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin hedefinin, ''üniversite özerkliğini yok ederek kendi polis devletini kurmak'' olduğunu ileri sürdü.

YÖK'ün üniversitelere ve valiliklere gönderdiği yazıda ''özgür ve güvenli üniversite'' gerekçesiyle sivil polis talebinde bulunduğunu belirten Erçelebi, şunları kaydetti:

''Üniversitelere sivil polis tahsis etmek, üniversitelerin özerkliğini yok edecektir. Bu, üniversitelerin yönetsel ve bilimsel özerkliğine indirilmiş bir darbedir.

Üniversitelerin güvenliğini sağlamak, rektörlerin görevi ve yetkisi dahilindedir. Üniversite içine sivil polis sokmak, öğrenciler ve öğretim üyeleri üzerinde kuşku, korku ve baskı yaratmaya yöneliktir. Bundan böyle öğrenciler de öğretim üyeleri de arkadaşlarından ve öğrencilerinden kimin sivil polis olduğu kuşkusunu hep içlerinde taşıyacaklardır.

Öğretim üyeleri, özgür ve bilimsel düşüncelerini rahatça açıklayamayacaklar, üniversite eğitiminin kalitesi düşecek, bilimsel özerklik ortadan kalkacaktır. Böylece, AKP kendi polis devletini üniversitelerden başlayarak kuracaktır. Üniversitede gerekli olan yönetsel, mali ve bilimsel özerklik için YÖK kaldırılmalıdır. Görevdeki üniversite rektörleri, Hükümet;in üniversite içine sivil polis sokmasına izin vermemelidir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler