Silivri'ye inceleme

TBMM İnsan Hakları Komisyonu bir heyetle Silivri Cezaevi'ni inceleyecek. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, cezaevlerinden gelen şikayetler üzerine kurulacak alt komisyonun, Silivri Cezaevine de gidilebileceğini bildirdi.

Yayınlanma: 07.10.2010 - 09:56
Abone Ol google-news

TBMM İnsan Hakları Komisyonu, AKP Mersin Milletvekili Zafer Üskül başkanlığında, geçen yasama yılında yapılan faaliyetleri ve bu yasama yılında yapılacak çalışma programını gözden geçirdi.

Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ardından açıklama yapan Üskül, son günlerde sıkça dile getirilen, "tutukluluk" süresini değerlendirdi. Türkiye'de tutukluluk süresinin uzun olduğunu vurgulayan Üskül, komisyon olarak yargıya müdahale etme olanağı ve niyetlerinin de olmadığının altını çizdi.

Üskül, hangi suçtan olursa olsun tutuklu ve hükümlünün de haklarının olduğuna dikkat çekerek, komisyon olarak önemli olanın bu hakların kullanılıp kullanılmadığını incelemek olduğunu söyledi.

Üskül, 30 Eylül 2010 tarihi itibarıyla ceza infaz kurumlarında durumlara göre dağılımlar hakkında da bilgi verdi. Bu çerçevede; ceza infaz kurumlarında 30 Eylül 2010 tarihi itibarıyla 35 bin 843'ü tutuklu, 20 bin 969'u hükmen tutuklu ve 63 bin 548'i hükümlü olmak üzere toplam 120 bin 360 kişi bulunuyor.

Suç gruplarına göre kurumlarda bulunan 120 bin 360 kişiden 111 bin 320'si adli, 6 bin 402'si terör ve 2 bin 638'i çıkar amaçlı örgüt mensubu olduğu, bunlardan ceza infaz kurumlarındakilerin 114 bin 47'sinin erkek, 4 bin 160'nın kadın ve 2 bin 153'ünün de çocuk olduğu bilgisini veren Üskül, ceza infaz kurumlarının doluluk oranın ise yüzde 105 olduğunu söyledi.


Cezaevlerinde inceleme

Zafer Üskül, bu yasama yılında cezaevlerinden gelen şikayetleri değerlendirdiklerini ve kurulacak bir alt komisyonun Silivri Cezaevine de gidebileceğini kaydetti. Üskül, askeri cezaevlerinde inceleme için geçen yasama yılında kurulan alt komisyonun bu yasama yılında da çalışmalarına devam edeceğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler