Deniz Som'un tedavisi sürüyor

Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Deniz Som'un tedavisi Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde sürüyor. Deniz Som Başkent Hastanesi'ne böbrek ve akciğer fonksiyonlarında sorunlar nedeniyle yatırılmıştı. Som'un solunum cihazına bağlı olduğu ve uyutulduğu belirtildi.

Yayınlanma: 07.10.2010 - 10:28
Abone Ol google-news

Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Bölümü Sorumlusu Prof. Ayda Türköz, Deniz Som’un yaklaşık 2 haftadır yoğun bakımda tedavi gördüğünü anımsattı. Türköz, “Akciğer kanseri tedavisi gören Deniz Som, hastaneye geldiğinde son kemoterapisini alacaktı. Böbrek fonksiyonları bozuktu. Destek tedavisi ve böbreklerindeki rahatsızlık için tedavi uygulanacaktı. Ancak akciğer zarından alınan sıvıda da tümör hücreleri tespit edilince solunum cihazına bağlamak zorunda kaldık” diye konuştu.

Som’un hastaneye geldiğinde bilincinin açık olduğunu ancak tedavisi nedeniyle uyutulmak zorunda kalındığını ifade eden Türköz, böbrek ve akciğer fonksiyonlarının düzeltilmeye çalışıldığını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler