İnsanın saçtığı kötülük

Raymond Carver'in So Much Water So Close to Home adlı kısa öyküsünden uyarlanan sosyal dram, ırkçılık, ayrımcılık, şiddet, ölüm, vicdan, suçluluk olgularını yalın, gerçekçi bir anlayışla aktarırken Avustralya'daki aborjin sorununun önemle altını çiziyor.

Yayınlanma: 07.10.2010 - 21:08
Abone Ol google-news

Uçsuz bucaksız vahşi doğanın içinde yer alan Jindabyne kasabasının sakinlerinden Stewart, Carl, Rocco ve Billy her yıl olduğu gibi nehre gidip balık avlarlar. Nehrin kıyısında Stewart kıyıya vurmuş bir aborjin kızın cesedini görür. Paniğe kapılan dört arkadaş hemen yardım istemezler. Kızı ayağından karaya bağlayıp balık tutmayı sürdürürler, bu korkunç cinayeti bir hafta sonra polise bildirirler. Bu yanlış, etik dışı karar dört adamın yaşamlarını tümüyle değiştirecektir. Bu trajik durum ailelerini, tüm kasaba halkını yakından ilgilendiriyordur, soğukkanlılıkla bu cinayeti gerçekleştiren içlerinden biridir.



Stewart’ın hamile karısı Claire bu acımasız olaya karşın kayıtsız kalamaz, hem kendi hem de öldürülen aborjin kızın ailesiyle yüzleşir. Dingin, güzel doğanın içinde insanın saçtığı kötülük, acımasızlık inanılmazdır. Filmin Özel Bölümler’inde yapım evresi, yaratıcı ekiple söyleşiler, çıkarılmış sahneler, mekan araştırması var. Etkileyici, düşündürücü bir çalışma.



Jindabyne Yönetmen: Ray Lawrence

Oynayanlar: Laura Linney, Gabriel Byrne, Deborra-Lee Furness, John Howard, Stelios Yiakmis, Leah Purcell / 2006, 119 dakika, Kanal D Productions.

Format: Dvd, Vcd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler