5. Uluslararası Dadaş Film Festivali

Erzurum'da geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Dadaş Film Festivali'nin 5'incisi bu yıl 20 Ekim'de başlıyor.

Yayınlanma: 08.10.2010 - 07:30
Abone Ol google-news

Festival başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, festival için tüm hazırlıkların tamamlandığı, festivalin 20-24 Ekim tarihleri arasında yapılacağı belirtildi. Bu yılki film festivaline, Türkan Şoray, Ertem Göreç, Atilla Dorsay, Burçak Evren, Duygu Sağıroğlu, Cemal Şan, Semih Kaplanoğlu, Reha Erdem, Yusuf Kurçenli, Levent Semerci, Hakan Algül, Murat Şeker gibi sanatçı, yönetmen ve oyuncuların katılacağı bildirildi.

Festival kapsamında, düzenlenecek galaya, onur konuğu olarak Türkan Şoray'ın katılacağı ve galanın oyuncunun film afişleri ve unutulmaz filmlerinde giydiği kostümlerden oluşan mini serginin açılışıyla başlayacağı ifade edildi. Şoray'a, sinemaya verdiği katkılarından dolayı verilecek onur ödülünün ardından, sanatçının 1977 yılında rol aldığı ''Dila Hanım'' filminin izletileceği kaydedildi.

Festivalde yarışmaya giren, Bal, Cosmos, Yüreğine Sor, Nefes, Eyvah Eyvah, Vavien Taylan Kardeşler, Aşk Geliyorum Demez filmlerinin Atatürk Üniversitesi (AÜ) salonlarında izleyicilerle buluşturulacağı belirtildi. Jüri üyelerinin ise Atilla Dorsay, Duygu Sağıroğlu, Cahit Berkay, Oğuz Makal, Burçak Evren, Zeynep Gülmez olduğu kaydedildi. Bu arada, festival kapsamında, sinema üzerine çeşitli konferansların düzenleneceği bildirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler