Teknoloji fuarı CeBIT 2011'in partner ülkesi Türkiye

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile CeBIT organizatörü Deusche Messe arasında imzalanan protokolle Türkiye CeBIT 2011'in partner ülkesi oldu. CeBIT 2011 1-5 Mart tarihleri arasında yapılacak.

Yayınlanma: 08.10.2010 - 09:27
Abone Ol google-news

İTO ile CeBIT organizatörü Deusche Messe arasında, CeBIT 2011 Türkiye Partner Ülke Katılımı İşbirliği Protokolü imzalandı. Türk firmaları, tüm yeni teknolojilerini 1-5 Mart 2011 tarihleri arasında özel bir sunum ile görücüye çıkaracak.
 

CEBIT 2011 Almanya'nın Hannover kentinde yapılacak

İTO, Hannover Sanayi Fuarı, Anuga Gıda Fuarı ve Frankfurt Kitap Fuarı'nın ardından dünyanın en önemli teknoloji fuarı CeBIT'te Türkiye'ye 'Partner ülke' ayrıcalığını yaşatacak. Türkiye'nin 2011 yılı Partner Ülkesi olması ile ilgili işbirliği protokolü İstanbul Ticaret Odası ile CeBIT organizatörü Deusche Messe arasında 7 Ekim'de imzalandı. İmza törenine İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Aşağı Saksonya Eyaleti Ekonomi, Çalışma ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Dr. Oliver Liersch, Deutsche Messe AG Yönetim Kurulu Üyesi ve CeBIT Direktörü Ernst Raue, BITKOM Başkan Yardımcısı Heinz Paul Bonn katıldı.
Almanya'nın Hannover kentinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Şansölye Angela Merkel tarafından açılışı yapılması beklenen fuarda, şirketlerarası tüm ilişkiler İTO ile Deutsche Messe aracılığıyla yürütülecek.
 

İTO, 5 yılda 3 fuarda partner ülke olmayı sağladı

Törende konuşan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, fuarla birlikte Türkiye'nin teknolojik yolculuğunda çok önemli bir kilometre taşını daha geride bırakacağını söyledi. Yalçıntaş, İTO olarak son 5 yıl içinde üç önemli fuara Türkiye'nin partner ülke olarak katılmasını sağladıklarına işaret etti. Yalçıntaş, "Hatırlayacaksınız, 2007 yılında Hannover Sanayi Fuarı'nda, 2008'de Frankfurt Kitap Fuarı'nda, 2009 yılında da Anuga Gıda Fuarı'nda yüzlerce firmamızla birlikte, ortak ülke olarak bulunmuştuk. Böylece Türkiye'nin gittikçe artan gücünü ve başarısını göstermiştik. Her üç fuar da, hem ülkemizin tanıtımı hem de işadamlarımızın yeni işbirlikleri sağlaması bakımından oldukça başarılı geçmişti" dedi.
 

Bilişim tüm sektörler için odak

Bilişim sektörünün artık tüm sektörler için odak bir sektör olduğunu vurgulayan Yalçıntaş, "Türkiye, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılına kadar gelişmiş bir ülke olmak istiyorsa yapacağı tek şey vardır: O da, kendi teknolojisini üreten, gelişmiş bir sanayiye sahip ülke olmaktır. Bu da büyük hayaller kurup, bu hayalleri büyük gerçeklere dönüştürmemizle olacaktır. İşte Türkiye, teknolojik gelişimindeki büyük hayalleri için, CeBIT Fuarı'na partner ülke olmakla son derece önemli bir fırsat yakalamıştır" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler