Ebru sanatına Amerikalılardan yoğun ilgi

New York'un seçkin müzesi Queens Museum of Art kültürel ve sanat alanında etnik gruplara yönelik programına Türk Sanatı Ebru'yu da dahil etti. 'New New Yorkers' adını taşıyan programın sonbahar dönemi sanat etkinliklerinde 8 hafta süren Ebru kursunu tamamlayan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Yayınlanma: 08.10.2010 - 09:58
Abone Ol google-news

Müzede düzenlenen resepsiyon sonrası öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı sergi açılışı program menejeri Jose E. Rodriguez tarafından yapıldı. Sanat çalışmalarını Amerika'da sürdüren ve Türk Sanatlarının tanıtımı anlamında faaliyetlerde bulunan Ebru Sanatçısı Bingül Sevimli tarafından verilen Ebru Kursu, hızlandırılmış 8 haftalık program içinde kursiyerlere uygulamalı derslerin yanında teorik ve tarihsel bilgiler de aktarıldı. Amerikalı ve Türklerin yoğun ilgi gösterdiği kurs 2011 İlkbahar dönemi tekrarlanacağı bilgisi de verildi.

New New Yorkers program menejeri Jose E. Rodriguez Ebru Sanatı ve program hakkında açıklamalarda bulundu. Rodrigez, "Ebru Sanatı'nı İstanbul seyahatim sırasında kitaplarda görmüştüm. Çok etkilendiğimi söylemek istiyorum. Mistik ve gizemli bir sanat olduğu kadar zor bir çalışma süreci olduğunu düşündüm. İstanbul'da uygulama şansım olmadığı için üzüldüm. New York'ta Bingül Sevimli'nin varlığını duyduğumda çok heyecanlandım, zaman kaybetmeden kursun başlaması için görüşmelerimizi hızlandırıp kurs programını hazırladık ve çok kısa sürede hazırlanıp duyurularımızı yaptık" dedi.

Türkiye'nin kültürel zenginliğini müzemize taşıdık

Rodrigez şöyle devam etti:

"New New Yorkers programının amacı Sanatın evrensel güzelliklerini New York'lular ile paylaşmaktır. Çok değişik etnik kültürleri iç içe yaşıyoruz. Türk toplumu da bunun bir parçası. Türkiye'nin çok zengin bir kültürü var, çok çeşitli ve renkli bir mozaiğe sahip olduğunu biliyorum. Bunu müzemize taşımak istedim, Bingül Sevimli ile bu duyguları çok iyi paylaştığımızı düşünüyorum. 8 hafta gibi kısa bir süre birlikte başarılı bir çalışma yaptık. Kendisine müze yönetimi adına çok teşekkür etmek istiyorum. Yapılan eserleri bugün sergiliyoruz sonucun mükemmel olduğunu görüyoruz.

Queens Library ve Queens Museum of Art ile ortak düzenlediğimiz 'New New Yorkers' Sanat ve Kültür programı 7 kıtadan farklı ülke sanatçılarının yöresel özellikler taşıyan çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Her yıl ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde kurslar düzenliyor ve sergiliyoruz. Katılımcılardan ücret talep etmiyoruz. Kesinlikle malzemeler dahil her şey ücretsiz. Bu nedenle sponsorlarımız, Altman Foundation, TD Bank, Verizon, Department of NY Culture, NYSCA'a teşekkür etmek istiyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler