Samsun'da Avusturya fahri konsolosluğu açıldı

Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, ''Samsun Karadeniz Bölgesinde Karadeniz'in merkezindedir'' dedi.

Yayınlanma: 08.10.2010 - 12:55
Abone Ol google-news

Avusturya Dışişleri Bakanı Spindelegger, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nda Avusturya Fahri Konsolosluğu'nun açılışını yaptı.
Açılışta konuşan Avusturya Dışişleri Bakanı Spindelegger, Avusturya'nın Türkiye ve Samsun'da yatırımlarını sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.

Samsun'da yatırımları artırmak için çalışan herkese teşekkür eden Spindelegger, şunları kaydetti: ''Bugün burada Okan Gümüş'ü Avusturya Fahri Konsolosu olarak selamlıyorum. Konsolosluklar her iki ülkenin faaliyetlerini iyi yönde geliştirecektir. Türkiye'nin başka yerlerinde de fahri konsolosluklarımız var. Samsun, Karadeniz Bölgesinde, Karadeniz'in merkezindedir. Samsun'da yatırımlarımızı artırmak için çalışan herkese teşekkür ediyorum.''

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir de Türkiye'nin son yıllarda büyük bir performans gösterdiğini, gelişmenin her alanda yaşandığını söyledi.
Ülkenin bütün potansiyellerini üretime kanalize ettiğini vurgulayan Bakan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu kalkınma bütün coğrafyada gerçekleştirildi. Çünkü bu şekilde istikrarın sağlam temele oturacağını düşünüyoruz, inanıyoruz. Türkiye'de Doğu ve Güneydoğu da dahil olmak üzere bölgesel farklılıkların giderileceğine inanıyoruz. Türkiye'de başarılan en önemli şey bu bölgesel farklılıkların giderilmesidir.''

Avusturya ile Türkiye arasında geçmişe dayalı çok büyük ilişkiler olduğuna işaret eden Bakan Demir, ''Avusturya ticari ilişkilerin artırılması için bir irade ortaya koyuyoruz. Samsun'da yapılan bu çalışmalar, ticaret ve enerji alanındaki bu yatırımlar, gelecekte çok daha iyi bir yere ulaşacaktır'' diye konuştu.

Vali Hüseyin Aksoy ise Samsun'un son yıllarda kendini geliştirdiğini, daha iyi bir noktaya gelmek için çalışmalar yaptığını belirterek, ''Samsun, tarım, lojistik ve turizm mastır plan hazırlığı olan, daha iyi bir noktaya gelmek isteyen bir kent. Avusturya Fahri Konsolosluğu'nun açılmasıyla Türkiye ile Avusturya arasında daha iyi yatırımların gerçekleşeceğini düşünüyoruz'' dedi.

Açılışa, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Kadri Ecvet Tezcan ve Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Heidemaria Gürer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile davetliler katıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler