Etkin işbirliği anlaşması

ABD Gümrük ve Sınır Koruma (CBP) Müdürü Alan Bersin ile Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile arasında yapılan görüşmede terörle mücadelede ve yasadışı ticaretin önlenmesindeki işbirliğini daha odaklı ve stratejik bir yaklaşımla ilerletme konusunda anlaşmaya varıldı.

Yayınlanma: 08.10.2010 - 13:12
Abone Ol google-news

Türkiye ile ABD'nin, terörle mücadelede ve yasadışı ticaretin önlenmesindeki işbirliğini daha odaklı ve stratejik bir yaklaşımla ilerletme konusunda anlaştığı bildirildi.

ABD Büyükelçiliğinden yapılan açıklamaya göre, ABD Gümrük ve Sınır Koruma (CBP) Müdürü Alan Bersin, 6 Ekim tarihinde Türkiye ve ABD arasındaki işbirliğini arttırmada potansiyel alanları görüşmek üzere Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile bir araya geldi.

Yazıcı ve Bersin'in, iki tarafın artan ticareti desteklerken güvenliği ilerletme hedefini paylaştığında hemfikir olduğu belirtilen açıklamada "İkili, denizcilikte güvenliği ilerletme ve Gümrük yetkililerine ortak eğitim vermenin işbirliği için verimli alanlar olduğunda birleşmiştir. ABD ve Türkiye, terörle mücadelede ve yasadışı ticaretin önlenmesinde sağlam bir işbirliği geçmişine sahiptir. Bu bağlamda iki taraf, bu işbirliğini daha odaklı ve stratejik bir yaklaşımla ilerletme üzerinde anlaştı" denildi.

İki taraf aynı zamanda, Washington'a Türk Gümrük Ataşesi'nin atanmasının gümrük idareleri arasındaki işbirliğini önemli ölçüde artırdığını belirtilirken Bersin ayrıca, İstanbul'da iki günlük Dünya Gümrük Forum'una katılarak Ortaklığı Çalıştırmak konusunda bir konuşma yaptığı kaydedildi.

Açıklamada Alan Bersin'in, Başkan Barack Obama tarafından geçen Mart ayında ABD Gümrük ve Sınır Koruma Müdürü olarak atandığına, 57 bin personeli ve 11 milyar doları aşkın işletme bütçesini yönettiğine dikkat çekilirken CBP'nin sınırları tüm tehditlerden koruma görevini de yerine getirdiği vurgulandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler