'Gölge Kabine'de görevler belli oldu

İngiltere'de hükümet kabinesinin muhalefetteki karşılığı anlamına gelen "gölge kabine"de yer alan isimlerin görevleri belli oldu.

Yayınlanma: 08.10.2010 - 13:57
Abone Ol google-news

Ülkede mayıs ayında yapılan genel seçimde, 13 yıllık iktidardan sonra muhalefet partisi olan İşçi Partisi'nin yeni genel başkanı eylül ayı sonunda yapılan parti kongresi sonucu belli olmuş ve 40 yaşındaki Ed Miliband partinin yeni lideri seçilmişti.

İşçi Partisinde dün ise, "gölge kabine"de yer alacak isimler, milletvekillerinin oylarıyla belli oldu. Ed Miliband bugün de kabinede yer alan isimlerin görevlerini belirledi. Buna göre, İşçi Partisi'nin Gölge Maliye Bakanı eski İçişleri Bakanı Alan Johnson oldu.

Gölge Maliye Bakanlığı, Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyonunun bütçe açığını gidermek ve ekonomiyi iyileştirmek için ülkede büyük kesintilere gitme kararına muhalefet etmek için önemli bir görev olarak görülüyordu. Partinin yeni ekonomik stratejisini belirleyecek ve geliştirecek Gölge Maliye Bakanlığına atanacak kişi merakla bekleniyordu.
"Gölge kabine"deki isimler ve görevleri şöyle:

"İşçi Partisi Genel Başkanı Ed Miliband, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gölge Uluslararası Gelişimden Sorumlu Bakan Harriet Harman, Gölge Maliye Bakanı Alan Johnson, Gölge İçişleri Bakanı Ed Balls, Gölge Dışişleri Bakanı Yvette Cooper, Gölge Eğitim Bakanı Andy Burnham, Gölge Sağlık Bakanı John Healey, Gölge Adalet Bakanı Sadiq Khan, Gölge Savunma Bakanı Jim Murphy, Gölge İş ve Maaşlardan Sorumlu Bakan Douglas Alexander, Gölge İşten Sorumlu Bakan John Denham, Gölge Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Meg Hillier, Gölge Ulaştırma Bakanı Maria Eagle, Gölge Kuzey İrlanda Bakanı Shaun Woodward, Gölge İskoçya Bakanı Ann McKechin, Gölge Galler Bakanı Peter Hain ve Gölge Kültür, Medya ve Spor'dan Sorumlu Bakan Ivan Lewis."

İngiltere'de iktidarda Muhafazakar Parti ile Liberal Demokrat Parti'nin kurduğu koalisyon bulunuyor. Ülkede bir sonraki genel seçimin 2015 yılında yapılması bekleniyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler