MHP'li Vural'dan yalanlama

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "MHP'liler de Patalyacılara Karıştı" başlıklı haberlerin "külliyen yalan" olduğunu ileri sürerek, haberi düzenleyenler ve yayınlayanlar hakkında hukuki işlem başlatıldığını bildirdi.

Yayınlanma: 09.10.2010 - 16:16
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Bazı gazetelerde yer alan "MHP'liler de Patalyacılara Karıştı" başlıklı haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

"Bu başlık ve başlık altında verilen bilgiler külliyen yalandır" diyen Vural, şöyle devam etti:
"Bugüne kadar Patalya otelde hiçbir toplantı düzenlemediğim gibi herhangi bir toplantıya da katılmış değilim HSYK seçimleri konusunda da herhangi bir toplantı ne düzenlemiş ne de böyle bir toplantıya katılınmıştır.
Bu düzemece haberler gerçek, hak hakikat ve adalet kavramalarından uzak bir anlayışın yargı üzerinde oynanan oyununu deşifre etmektedir. Bugün HSYK seçimleri AKP'nin güdümünde, baskısında ve organizatörlüğünde düzenlenmektedir. Gücü eline geçirenlerin yargıyı kontrolüne alarak adaletsiz ve yandaş bir yargı oluşturma çabalarına karşı mücadelem hem siyasetçi hem de bir hukuk adamı olarak devam edecektir. MHP olarak yargıya siyasetin bulaştırılması ve AKP'lileştirilmesi sonucunda bağımlı ve taraflı bir yargının milletin hak ve hukukunu korumaktan uzaklaşacağına ilişkin siyasi duruşumuzun ne kadar haklı olduğu da ortaya çıkmaktadır. Hakim ve savcıları siyasete bulaştıran bu yalan haberler AKP'nin bu süreç içinde denetimine almak istediği yargı üzerindeki baskılarını kamufle etmeye yöneliktir. Yargının siyasete bulaştırılması, siyasi mücadelenin yargı üzerinden yapılması milletimizin hak, hakikat ve adalet arayışını kökünden zedelemektedir."

Vural ayrıca, söz konusu haberi haberi düzenleyenler ve yayınlayanlar hakkında hukuki işlem başlatıldığını da bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler