10.10.10 çılgınlığı

İstanbul'da 903 çift, 10.10.2010'da mutluluğa ''evet'' diyerek dünya evine giriyor. Nevşehir'de nikah tarihlerini 10.10.2010'a denk getiren çift, saat 10.10'da, 1010 metre yükseklikte balon üzerinde evlendi.

Yayınlanma: 10.10.2010 - 10:45
Abone Ol google-news

İstanbul'da, nikahlarını bugüne denk getirmek isteyen çiftler, nikah daireleri önünde uzun kuyruk oluşturdu. Akılda kalıcı bir tarihte evlenmenin mutluluğunu yaşayan çiftlerin heyecanlı oldukları gözlemlendi.

Şişli Belediyesi Nikah Dairesinde nikahları kıyılan Özen çifti, yaşamlarını birlikte sürdürmeye ''evet'' dedikten sonra sevdikleriyle mutluluklarını paylaştı.
Damat Ali Özen, evlilik tarihlerine bir yıl önce karar verdiklerini, 10.10.2010'a nikah tarihi alabilmek için çok uğraştıklarını belirterek, ''Belediye başkanımız da bizi kırmadı ve nikahımızı kıydı. Aynı zamanda bugün yeğenimin de doğum günü. Bugün olduğu gibi mutlu ve uzun bir evlilik geçirmeyi diliyoruz'' dedi.

Gelin Sema Özen de özel bir tarihte evlenmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, sevgilerinin de bu tarih gibi özel olmasını istediklerini bildirdi.

Öte yandan, Kadıköy'de evlilik tarihi için 10.10.2010 tarihini belirleyen 76 çift, bugün nikah masasına oturarak, İstanbul'da bu tarihi tercih edenler arısında ilk sırada yer aldı. İstanbul'da bu tarihi en az dikkate alan ilçe ise bir çiftle Tuzla oldu.

Başkent'te 80 çift evlendi

Başkent Ankara'da da bu özel günde beraberliklerini anlamlandırmak ve mutlu bir evliliğe ilk adımını atmak isteyen çiftler, kentteki nikah dairelerini doldurdu.

Çankaya Belediyesi Evlendirme Bölümü Sorumlusu Aycan Çakan, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da nikahlarını ay, gün ve yılın son rakamının aynı olduğu tarihe denk getirmek isteyen çiftlerin evlenmek için 10.10.2010 tarihini seçtiklerini söyledi.

Bugün fazla mesai yaparak 80 kişinin nikahını kıyacaklarını ifade eden Çakan, ''Sabah 09.00'dan gece 23.00'e kadar sürecek yoğun bir mesaimiz var. Normalde hafta içi 15, hafta sonları da ortalama 35 nikah kıyarız. Bugün 80 çiftin nikahını kıyacağız. Vedat Dalokay Evlendirme Dairesi ve düğün salonlarında 9 arkadaşımız yoğun şekilde çalışıyor. çiftlerimizin büyük bir çoğunluğunun ortak düşüncesi bugünün unutulmayan bir tarih olması'' dedi.

Çakan, 09.09.2009'da 90 çiftin nikahını kıydıklarını dile getirerek, evlenmek için 10.10.2010'a yer bulamayan çiftlere 20.10.2010 tarihini tavsiye ettiklerini sözlerine ekledi.
Dünya evine girmek için bu özel tarihi tercih eden çiftlerden Umut Bakkaloğlu ile Zekiye Sunay Pandar, evlenmek için 2 yıldır bu tarihi beklediklerini belirterek, akılda kalıcı olması ve özel bir tarih olması nedeniyle evlenmek için 10.10.2010'u tercih ettiklerini söyledi.

 

Nevşehir'de balonda evet

Nikahlarını sıcak hava balonunda kıydırmak için hazırlıklarına aylar önce başlayan Durmuş Başer (23) ve Selin Kutluca (23), sabahın erken saatlerinde yakınları ve nikah memuru ile birlikte Nevşehir'in merkeze bağlı Göreme beldesindeki balonların kalkış alanına geldi.

Gelinlik ve damatlıklarını giyen genç çift, burada turistlerin meraklı bakışları arasında kendileri için kalkacak balonu beklerken, onlara eşlik eden müzisyenlerin müziği eşliğinde oynayarak eğlendi.

Daha sonra kendileri için hazırlanan balona binen genç çift, saatler 10.10'da balonun 1010 metre yüksekliğe ulaştığı sırada nikahlarını kıydırdı. Genç çiftin nikahını Göreme Belediyesi nikah memuru Yasin Temel kıydı.

Balon turunun sonunda kendilerini görüntüleyen gazetecilere duygularını anlatan genç çift, sıra dışı bir nikah kıydırmak için aylar önceden hazırlandıklarını söyledi.
Nikah sırasında gökyüzünde oldukları için çok heyecanlandıklarını dile getiren çift, bugünü hiç unutamayacaklarını belirtti.

Nikah Memuru Yasin Temel de ilk kez böyle bir nikah kıydığını, 2013 yılına kadar bu çılgınlığın sürebileceğini söyledi.

Genç çifte balonda nikah kıyma imkanı veren Uluer Havacılık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uluer, son zamanlarda balonda nikah kıydırmaya olan ilginin arttığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler