Kırgızistan seçiminde sürpriz

Kırgızistan'da genel seçimlerde sandıkların yüzde 25'i açılırken, seçmenlerine devrik lider Kurmanbek Bakiyev'i ülkeye getireceği sözü veren Ata Jurt (Ata Yurt) Partisi önde gidiyor.

Yayınlanma: 11.10.2010 - 06:38
Abone Ol google-news

Merkez Seçim Komisyonundan verilen bilgiye göre, oyların yüzde 97'sinin sayıldığı ülkede, devrik lider Kurmanbek Bakiyev yanlısı Ata Jurt Partisi yüzde 8,66 ile ilk sıradaki yerini koruyor. Bu partiyi yüzde 8,19 oranla Sosyal Demokrat Partisi, 7,64 ile Ar-Namıs Partisi, 7,09 ile Cumhuriyet Partisi, 5,76 ile Ata-Meken Partisi izliyor.

Kırgızistan'da dün yapılan milletvekili genel seçimlerinde meclise milletvekili sokan beş partinin lideri, seçim sonuçlarına itiraz etmedi.


Akipress Ajansının haberine göre, 120 sandalyeli mecliste 29 sandalyeye sahip olan Ata Jurt Partisi liderlerinden Kamçıbek Taşiyev, dün yapılan seçimlerin ülke tarihindeki en temiz seçimler olduğunu belirtti. Taşiyev, tüm baskılara rağmen provokasyonlardan uzak kaldıklarını ve hangi parti ile koalisyona gireceklerini henüz düşünmediklerini ifade etti.
Mecliste 23 sandalyeye sahip olan Ar-Namıs Partisi Genel Başkanı Feliks Kulov, seçim sonuçlarından memnun olduğunu belirtti.

Yine mecliste 23 sandalyeye sahip olan Cumhuriyet Partisi Lideri Ömürbek Babanov da sonuçları kabul ettiklerini ve bunu tüm partilerden istediklerini kaydetti. Seçimlerin şeffaf geçtiğini ifade eden Babanov, Merkez Seçim Komisyonu Başkanına, baskılara rağmen tarafsızlığını koruduğu için teşekkür etti.

Mecliste 19 sandalyeye sahip olan Ata Meken Partisi Lideri Ömürbek Tekebayev de resmi seçim sonuçları beklediklerini ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler