CHP'li İnce'den medyaya eleştiri

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, medyanın sistemli dezenformasyon yayınlarıyla CHP'nin sürekli yıpratıldığını söyledi.

Yayınlanma: 11.10.2010 - 08:01
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP'nin Bolu Abant kampını CHP Yalova İl Binasında düzenlediği toplantıda değerlendirdi.

Üniversite öğrencilerin en önemli sorunlarından birinin türban değil, yurt sorunu olduğuna dikkat çeken İnce, 250 bin öğrencinin Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurduğunu, ancak 180 bin öğrencinin açıkta kaldığını söyledi. TOKİ'nin özellikle yurt binası yapmadığını savunan İnce, "Sistemli bir çalışma var. Türkiye'nin her tarafına konut yapan TOKİ öğrenci yurdu yapımına yanaşmıyor. Çünkü, öğrenciler cemaat yurtlarına yönlendiriliyor. CHP iktidarında bizlerin en fazla önem verdiği konulardan biri de öğrenci yurdu yapmak olacak. İktidar olduğumuz da bir yıl içinde yurt sorununu çözeceğiz. Öğrencilerin çağdaş ve modern yaşam alanlarında barınmalarını sağlayacağız" dedi.

Üniversitelerin özgürlüğün beşiği olduğunu, bilim yuvalarında kılık kıyafetin devletçe denetlenmesine karşı olduğunu söyleyen İnce, "Türbanın üniversitede sınırlı tutulmasını istiyoruz. Gelin uzlaşalım diyoruz. İktidardan tık yok. Çünkü Başbakan Recep Beyin kafasının arkasında farklı düşünceler var. İlköğretim de ortaöğretimde de türban da serbest mi kalacak? Elbet. Bu kabul edilemez. Gelin uzlaşalım diyoruz ama nafile. Peki neden bütün hâkimlerin üstünde siyah cübbe vardır? Neden bütün hekimlerin üstünde beyaz önlük vardır? Çünkü kamusal alanda görev yapanların kimliği çok önemlidir. Kamusal alanda görev yapanlar eşit hizmet vermek için kimliklerini gizlemek zorundadır. Türbanlı bir hâkim, karşısındaki türbansız bir kişiye nasıl adil davranacak? Böyle bir durumda tüm kadınlarımız duruşmalara hakim karşısına türban takarak çıkmak zorunda kendilerini hissedecekler" dedi.

Türkiye'de AKP yanlısı medyanın giderek güçlendiğini söyleyen İnce, medyada yaşanan sistemli dezenformasyona dikkat çekerek, CHP'nin yıpratılmak istendiğini ve gerçeklerin saptırılarak halkın kafasının karıştırılmak istendiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının bir bölümünün yayınlanarak ya da çarpıtılarak halkın doğruları algılanmasının engellendiğini söyleyen İnce, "Genel af, Facebook, laiklik ve türban açıklamaları bunlardan sadece biri. Son olarak yurt dışında bulunan ve mazeretli olarak CHP'nin Abant toplantısına katılmayan 12 CHP Milletvekilinin Abant toplantısını protesto ederek katılmadığı ileri sürüldü" dedi.

Türkiye'de bir algılama sorunu yaşandığını, medyanın sistemli dezenformasyon yayınlarıyla CHP'yi karalamaya çalıştığını, yapılan yayınlarla 'CHP'yi Erol Taş, AKP'yi de Hülya Koçyiğit' olarak gösterdiğini söyleyen İnce, "Bunun son örneği Facebook olayı. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun Facebook'ta 800 bin hayranı var. Benim de 80 bin hayranım var. İnterneti, paylaşım sitesini bu kadar çok kullanan bir genel başkan neden Facebook'u kapatmak istesin? Genel başkanımız, kendisine ağır hakaret edilen bir sayfa'nın kaldırılmasını talep etti" diye konuştu. İnce konuşmasını şöyle tamamladı:
"Yandaş medya CHP'yi Erol Taş, AKP'yi de Hülya Koçyiğit olarak göstermeye çalışıyor. Erol Taş iyi bir oyuncu olmasına rağmen halkın algılamasından ötürü sokaklarda dövüldü, linç edilmek istendi. Aşağılandı, hakaretler edildi. Ama Hülya Koçyiğit, herkesin annesi, bacısı oldu. Kimse onun için kötü laf söylemedi. Ne yazık ki, halkın gözündü algılama böyle."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon