ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıbrıs'ta

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, temaslarda bulunmak üzere adaya gelen ABD'nin Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Tina Kaidanow ile görüştü.

Yayınlanma: 11.10.2010 - 12:28
Abone Ol google-news

Rum radyosunun haberine göre, Kaidanow görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, ''Kıbrıs'ın iki kesimli, iki toplumlu federasyon zemininde yeniden birleşmesi hedefinin gerçekleşmesi için, ABD'nin, Kıbrıs'taki tarafların ihtiyaç duyduğu tüm girişim ve yardıma katkıda bulunacağını'' söyledi.

Kaidanow, ''ABD'nin, Kıbrıs sorunuyla ilgili prosedürün Kıbrıs aidiyetli olması ve Kıbrıs;ın iki kesimli iki toplumlu federasyon temelinde yeniden birleşmesine yol açması gerektiğine inandığını'' kaydetti.

Müzakerelerin hangi noktada olduğunu görmek için Kıbrıs;ta bulunduğunu belirten Kaidanow, Hristofyas'la gerçekleştirdikleri görüşmede, müzakerelerin gidişatını ele aldıklarını ve ülkesinin müzakerelerle ilgili tutumunu yinelediğini belirtti. Kaidanow, temasları çerçevesinde, Rum Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu ile de biraraya geldi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler