"Asker Meclis'ten gitsin, ülkücü bıyıklar kesilsin"

TBMM Başkanlık Divanı toplantısına BDP'li TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık'ın talepleri damgasını vurdu. Sakık'ın MHP personelini kast ederek, "Meclis'te personel sarkık bıyıklarla dolaşıyor. Buraya yakışmıyor. Asker kışlasına dönsün" dediği öğrenildi.

Yayınlanma: 11.10.2010 - 13:11
Abone Ol google-news

Başkanlık Divanı ayrıca Meclis'in 2011, 2012 ve 2013 bütçe rakamlarını da belirledi. Meclis servisinin yeniden gündeme geldiği toplantıda, yeni güvenlik yönetmeliği genelgesi de kabul edildi. TBMM Başkanlık Divanı Meclis Başkanı Mehmet Ali Başkanlığı'nda toplandı. 2011 yılı bütçesi ile yeni bütçe kanuna göre 2012 ve 2013 yılı bütçeleri rakamları da belirlendi.

Bu çerçevede; Meclis'in 2011 yılı bütçesi 512 milyon 935 TL, 2012 yılı bütçesi 549 milyon 423 TL, 2013 yılı bütçesi ise 513 milyon 68 TL olarak belirlendi. Bu arada milletvekilleri için yeni yapılan inşaatın 2013 yılı ortasında tamamlanması planlanıyor. 523 odadan oluşacak olan yeni bina milletvekilleri daha konforlu odalara sahip olacak.

Yeni güvenlik yönetmeliği onaylandı

Bu arada Meclis tatile girmeden hayata geçen yeni güvenlik yönetmeliği de Başkanlık Divanı toplantısında oylanarak kabul edildi. Yeni güvenlik yönetmeliğine göre; kapılardaki giriş ve çıkışlarda; Bakanlar Kurulu üyeleri, milletvekilleri ve eşleri kırmızı plaka tahsis edilen resmi araçlar, gelişleri önceden belirlenen yabancı misyon şefleri hariç olmak üzere, TBMM'ye görevli ve ziyaretçi olarak gelen herkes güvenlik kapısından belirlenen kurallara göre geçebilecekler. TBMM giriş kapılarından polisler sorumlu olacak.

Servisler yeniden gündemde

Bu arada Bülent Arınç'ın başkanlığı döneminde kaldırılan personel servisleri, yeniden gündeme getirildi. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de sıcak baktığı servislerin durumu araştırıldıktan sonra yeniden ele alınacak.

Asker gitsin, bıyıklar kesilsin

Bu arada DBP'li Sırrı Sakık, yeni güvenlik sistemi ile ilgili taburun Meclis'ten gitmesi gerektiği görüşlerini dile getirdi. "Askerin Meclis'te ne işi var" diye soran Sakık, taburun Meclis'ten taşınması önerisini getirdi. CHP'li TBMM İdare Amiri Ahmet Küçük'ün, "tartışılabilir" dediği öneriye Meclis Başkanı Şahin'in, "Gündemimiz bu değil" diyerek tartışmayı kestiği kaydedildi.

Sakık ayrıca, kılık kıyafet yönetmeliğine uymayan personeli gündeme getirip, MHP'li personeli ve bazı korumaları kast ederek, "Sarkık bıyıklarla dolaşanlar var. Her yere giriyorlar. Hoş olmayan görüntüler ortaya çıkıyor. Sarkık bıyıkla gelen personele izin verilmesin" dediği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler